tibor88
Aktivni član
- Tu od
- 3 Ruj 2007
- Poruka
- 2,386
cijevi su tubinzi. neznam sad dimenzije napamet. raspon izmedju stupova 4m, zadnji boks je 5m raspon.
po dubini je 5m razmak + napust ispred stupova, dolje na kraju su 2 boksa 8m dubine.
pad terena na tih 25metara duzine je 1,8m. nije se toliko cinilo dok nismo krenuli mjeriti sve. visine su mi isto vec isparile iz glave. od cca 3m do 5 i nesto sitno.
krov je limeni.
sto se tice papira, za montazne objekte bez temelja netreba nista. i nesmije se navodno zatvarati niti sa jedne strane.
e sad..
,pošto ću prekrivati sa crijepom ,zanima me kolika bi visina trebala biti prednje strane krova da nebi crijep podljevao prilikom kiše ..
Pozz evo planiram graditi nadstrešnicu za građevinske strojeve !!! Nadstrešnica će biti drvene konstrukcije i na jednu vodu zadnja strana krova će biti 2,60 m ,pošto ću prekrivati sa crijepom ,zanima me kolika bi visina trebala biti prednje strane krova da nebi crijep podljevao prilikom kiše ... Molim pomoć sve forumaše koji se kuže u ovakvo nešto ili ako ima netko bilo kakav nascrt neke nadstrešnice bio bi jako zahvalan...
Za svaki metar širine povečaj visinu za mininalno 45 cm i moralo bi štimati. To je cca 24°.
Znači ako bi širina nadstrešnice bila 7 m prednja strana nadstrešnice trebala bi biti cca 3,20
Pa ja imam jednu garažu, to je ubiti vezano za kuću, kao haustor i garaža za auto, krov ide na jednu vodu, širine je to oko 10 metara i pad je nekih 1m, nije više sigurno.