politika ljude tjera u gradove , tam ih je lakše sustvano trovati , načiniti ih ovisnima o trgovina i ljekovima i flaširanoj vodi itd.
tamo ih može stisnuti za svaku jebenu sitniucu pa i gumicu na pipi , kokoši ili salati izrasloj na zemlji ili ugrađenom crijepu
blago onome tko je uspio zadržati razum i oduprijeti se takvim promjenama
Zakone i propise donose oni koji ih ne razumiju. Seljaci nemaju predstavnika koji bi rekli nekaj u vlastitu korist. Uostalom, državni paraziti žive od poreza na nikaj, pa je to tak i s građevinama.
Samogradnja ne da odlazi u povijest, već je i skoro 10 godina zakonom o građenju zabranjena.
Ti ko da radiš 800m2 vilu jebate...pa šta toliko košta?
Ja rekao susjedima da mislim svinjac raditi,ovaj susjed je geodet(ima klet i vinograd do mene) i već je obavjestio susjede koji žive do mene da jel će mi dati suglasnost da radim svinjac...jebate.ima tu hebeni vinograd,niti kome smetam niti na 150m nema objekta u kojem netko živi...em sam u rupi,praktički u šumi..da bi bilo najzanimljivije,taj geodet je 2m sa vinogradom u mojem posjedu i pravi se pametan...
A kaj nekošta, ugrubo... 1800 šljunak, 10m3
Ako imas neka stabla s dobro razvijenim krosnjama, napravi ispod toga. Onda ti ni avijacija ne moze nista. Kupis zelene ploce za krov, pa nek se jebu o svom trosku. Osim ako ti taj geodet nece nesto srat. Njemu priprijeti kolcem, pa ce se i on smirit. Moj jedan susjed je napravio drvenu nadstresnicu prije dvije godine, a ima brat-bratu 50-ak m2. Drzi unutra sijacice, dva traktora i kombajn. Ja cu ove godine raditi 9x13 tlocrtno isto drveno. Ne priznajem te gluposti od novih zakona i ne zanima me sto neki birokrat misli. Dok je pola drzave zidalo bespravno prije 50 godina, kod nas su i stagalj i svinjac bili uredno ucrtani, a sad da mi netko soli pamet za drvenu supu. Ma daj...
Netko je spomenuo Skandinaviju. Prijatelj je u Norveskoj skupio ekipu, iskopali su temelje, osalovali i izlili plocu. Na to mu dovezu drvenu kucu i mir. A sve pomocne objekte su sami radili. I sve je legalno. I za sve je dobio dozvolu u roku od 10-ak dana. Jedino smo mi veci katolici od Pape.