• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Objekti - Šupe za smještaj traktora i mehanizacije

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Tak je za sad, ali kak bu smanjena izdašnost drugih izvora financiranja uhljeba, mogli bi se dosjetiti gdje "ima" penez za njih.
Zanimljivo je da u ovoj krizi koja je daleko veća od onoga kaj trenutno osjećamo, gotovo nitko ne razmišlja o racionalizacijama. Izgleda da se lakše zadužiti, sebe dobro namiriti, a neko bu već vrnul kad bu se moralo. :mad:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja sam radil prošle godine garažu 13x9, zatvorena sa tri strane, zidana , beton na podu. Imam “dozvolu” od urbanista koja je koštala 40 kn (biljeg). Prijavi se kao spremište za poljoprivredne proizvode ili sklonište za stoku i nemaš brige. Samo s jedne strane mora bit otovreno. Rekel je gospon da mogu napraviti i rasvjetu i da me niko nebu ništ pital...
Ispod je slika pri kraju izgradnje (Ursus nije moj 😁, služil je za podizanje greda)
F469D70E-90E9-4636-BF96-20B162D3D421.jpeg

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
@baustelac99 Da, majstor mi je odlucio prišparati malo. Ima jedan na sredini zida. Prezivila je potres 28.12. pa je valjda ok. 😛Ovi zatvoreni kutevi malo i smetaju al služi svrsi...

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Pitanje je, jel prišparao sebi ili tebi hehe.
Ušteda je skoro beznačajna na cijenu šupe.
A pogotovo je beznačajna ako ti zbog takve greške nastrada stroj koji je pod njom.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Slažem se. Kam sve tam i ta dva stupa... Ja nisam baš doma u građevini pa nisam htel ulazit u rasprave...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616

@Tommy,​

lijepo izgleda. Ovi zatvoreni kutevi su možda malo problematičniji za dostup, ali dobro pripomognu kod zaštite od kiše s vjetrom. :)
Jedna druga stvar mi nije jasna. Zakaj si na friški beton išel s traktorom kaj ti je zadnji kotač propal u beton? :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: ZJ

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Majstor si je negde gumu probušil 😁
Da, ovi kutevi sluze da ne nanese snijega i kiše unutra

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Ja sam radil prošle godine garažu 13x9, zatvorena sa tri strane, zidana , beton na podu. Imam “dozvolu” od urbanista koja je koštala 40 kn (biljeg). Prijavi se kao spremište za poljoprivredne proizvode ili sklonište za stoku i nemaš brige. Samo s jedne strane mora bit otovreno. Rekel je gospon da mogu napraviti i rasvjetu i da me niko nebu ništ pital...
Ispod je slika pri kraju izgradnje (Ursus nije moj 😁, služil je za podizanje greda)
View attachment 35243
Jel mora parcela biti u građevinskoj zoni? Vlasnistvo parcele cisto?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Jel mora parcela biti u građevinskoj zoni? Vlasnistvo parcele cisto?
Ne. To mozeš i na polju napraviti jer je namjenjeno za životinje i poljoprivredne proizvode

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Ja vidim jednu okruglu a ostale kvadratne (za stupove).
Ovo je negdje na Jugu, ima kamena, a vidim i palmu?

Hoće li bočne strane biti zatvorene?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Hahaha da to i ja vidim. Okrugla je negdje fi 212. Stupovi bi moglo biti 120x120?
Grede 160x120? Ili je sve veće pa slika malo vara..
I razmak me zanima. Ako je 6 metara između stupova, onda. Bi ove ukrute u kutevima morale doći malo dalje, prema sredini.
Je da se smanji ulaz malo, al jača konstrukcija je

Najnoviji postovi

Na vrh