• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Objekti - Šupe za smještaj traktora i mehanizacije

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,733
Cijev 160*80*3 može podnijeti moment od skoro 10000 kNcm, a da naprezanje ne pređe dopušteno. Premalo je informacija da bi se znalo s kolikim momentom treba računati.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,344
Ovo je izračun cijevi i profila koje na razmaku od 6 metara mogu podnijet težinu 1 metra snijega i nalete vjetra.
S time da bi na krov išli sendvič paneli 80mm debljine.
No kod tebe nema snijega i stavio si tanki lim, tak da trebalo bi držat..
Mi v međimurju volimo sve predimenzionirat 🤣🤣

Prilozi

• IMG_20210421_193124.jpg
    IMG_20210421_193124.jpg
    29.4 KB · Pregleda: 91

draza

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2013
Poruka
356
Vidim da svi vi pravite šupe od klasičnih metalnih teških konstrukcija, a danas se može napraviti od stakloplastike koji su jači od čelika, ne korodiraju, lakši, jeftiniji i brže za gradnju šupe, ambara (hudžera),........

Da li neko od vas zna da u Gradačcu (BiH) postoji JEDINA u jugoistočnoj Evropi fabrika za proizvodnju profila svih vrsta i veličina od stakloplastike (tehnologija pultruzije) i da je odlična zamena za metalne profile što se tiče gradnje šupe, ambara (hudžera),........?

Da li neko od vas zna gde Fibraworld prodaje svoje profile u BiH-u, Srbiji?

Posljednje uređivanje:

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,420
Ljudi pitanje. Ne znam više kako se obranit od ptica u garažama i radionama, imate neki savjet? Sve je zakenjano sve im j.....

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,734
Da li neko od vas zna da u Gradačcu (BiH) postoji JEDINA u jugoistočnoj Evropi fabrika za proizvodnju profila svih vrsta i veličina od stakloplastike (tehnologija pultruzije) i da je odlična zamena za metalne profile što se tiče gradnje šupe, ambara (hudžera),........?

Da li neko od vas zna gde Fibraworld prodaje svoje profile u BiH-u, Srbiji?

Neznam za tu tvornicu, ali znam da je Bosna po nekim stvarima kao npr, ta tvornica naprednija od nas u Hrvatskoj.

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,420
Jel zna netko gdje bi mogao uzet pravokutnu cijev 60x40, ali sa debljim mesom, 4 ili 5 mm sa dostavom, ili neku alternativu?
Prednost okolica VT.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,042
Strojopromet vjerojatno ima samo kaj je on u ZG

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
687
TRGOVAČKI OBRT MV, VL. VLADO FALETAR
Iz Bjelovara je, ima kamion za dostavu

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
643
Ja planiram u izgradnju jedne manje "halice" cca 24x6 metara, betonski stupovi, gornji dio drvo i lim... Muči me prednji dio, tj ulazni htio bih 4 ulaza po 6 metara, tako da mi stanu po dva traktora u svaki ulaz i da imam opet mjesta za nešto sastrane.. Traktori široki 2,4 pa 2,2 i 1,9 metara.. to mi budu prve fetine (nosive grede morale biti 16x22 i stim da još mislim na svaki stup tj ispod glavne fetine staviti po jedan komad grede dužine 2 metra tako da mi još od stupa ide cca 1 metar da smanji raspon glavne fetine.. što mislite o tome??
Pokrov ide lim trapez.. Visina ulaza 4 metra a zadnja strana 3.5 metara

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,420
Preporučio bih samo ako ikad se planira kombajn ili tak neki stroj, visinu barem na
4,2-4,5 m, onda nemas problema više s ničim da uđeš unutra.

Najnoviji postovi

Na vrh