• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Objekti - Šupe za smještaj traktora i mehanizacije

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,805
Pa ni jedan zakon ne djeluje retroaktivno pa tako da nase sklopocije nisu u opasnosti, a ni mi. A za dalje...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,980
Ako smo se za državu borili onda ju moremo i razmontirati ako ne valja. Tako sam doma tri puta zidal i rušil kokošinjca jer nije bil dobar.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,229
E, #ZJ, tko ti je kriv što ti "vjera" ne dozvoljava u kradese.
Moj školski kolega je 71. "isplivao", za vrijeme DR otišao u čistilište HSPa i onda u HDZ.
Ali ona jbna karma ga je u pandemiji sredila!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,856
Pa ni jedan zakon ne djeluje retroaktivno pa tako da nase sklopocije nisu u opasnosti, a ni mi.
Sve napravljeno iza 2011. je u pitanju, prije snimanja početnih "točaka" za legalizaciju.

A za dalje...
...bi se moglo dogoditi da počnu haračiti tam gdje nema smisla, dok oni koji rade štetu budu i dalje nedodirljivi.

Pustimo zafrkanciju; namjera mi je bila skrenuti pozornost na problem koji ima većina nas.
Napominjem, radi se obično o nužnim, pomoćnim objektima, relativno velike površine, ali male vrijednosti.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,807
Čuo zakon, i baš sam sretan.

Dotjerat će nas do toga da će šmajser raditi malo - malo kad nekoga otjeraju u krajnost sa svojim budalaštinama...

Rumunjska je obećana zemlja za ove kvazi neoliberale koji nam poturaju "imate libero life, ali po našem kroju gaća."

I dalje kažem agenda: "Neće imati ništa, i biti ćete sretni!"

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,897
Ima li tko kakvu ideju kak skrenuti pozornost na taj problem?
Ti i ja nemremo napraviti ništ.
Zakaj, zato jer kad neko pokuša nekaj organizirati i skupiti ljude mi se povučemo u zaleđe, samo tipkamo za tastaturom, o svim tim problemima u birtijama od nas grmi, podrška smo jebena....

Barem ja nisam nikad izašel na organizirani prosvjed u vezi nečeg o čemu se nisam slagal.
Ustavri lažem, jesam jednom ali na žalost taj prosvjed je slavno završil ali kasnije se pokazalo da je bil greška....

A ti, jesi kad ti bil na nekom takvom skupu svim svojim srcem i u prvim redovima?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,856
Pa dok tak razmišljaš, ni ne bumo.
Ovo se ne rješava prosvjedima nego drugim načinima.

Namjera mi je bila skrenuti pozornost na problem, a kak smo ovdje široka zajednica, netko sigurno pozna nekoga tko bi mogel nekaj potaknuti.
Da to sam znam i morem, ne bi to niti spominjal.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,344
Bilo je jako "poznatih", koji su prije "startnog snimanja iz aviona" nabili kolce i prekrili s crijepom određene "atraktivne površine", da bi iz aviona izgledalo kao krovovi gotovih objekata. Istovremeno smo mi stoka sitnog zuba legalizirali i obični kokošinjac, peradarnik. Ja "kao stoka sa sve manje zuba" za tim ne žalim, ali imam jako jasan stav prema svim mutikašama. Izgleda mi da takvi spavaju sve manje mirno.
Ma ne nisu to niti bedaki, niti bokci nego mutikaše.
Ajmo bar jednom malo pošteno pa onda tko koga zahebe u toj našoj HR...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,344
Ja sam sa svojima morao izgraditi sve u samogradnji, jer za nešto više nije bilo novaca. Ja nisam naslijedio imanjenje iza dvije, ili tri uspješne generacije prethodnika, kao što jesu neki moji prijatelji iz mladosti. Oni ulaze u život i u brak u katnici kući, naslijeđenoj od djeda i oca, a ja i supruga otvaramo gradilište i od temelja do zadnje aktivnosti.
Ne žalim se, sve to malo što imamo napravili smo si sami, ja i supruga, samogradnja skoro "od a do ž". Sve što nisam znao o zakonskoj regulativi, skupo sam kasnije platio, danas sve, sve, ama baš sve imamo legalizirano. Zemlja nam je isto tako obrađena (iako o tome ništa ne pišem), livade mi nemamo, šumu, ili čak 3 ili 4 parcele šume imamo, a drva kupujemo, gorice su nam rasteretni ventil od stresa.
Uglavnom smo bili samograditelji koji smo skupo platili legalizaciju od doma do klijeti u goricama, ali smo čisti, legalni i naučili smo štošta sami sebi izgraditi. Malo nešto znamo i djeci pomagati, ali nije bitno, sve smo odavno doveli unutar legalnih i zakonskih okvira.

Sada je red na drugima, ja sam to svoje odradio.

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
268
Prilika da se napuni proračun kao i ovo sa ukidanjem povlaštenih cijena režija. Pa valjda da nam je standard bolji platili bi i majstore i papire. Proizvodnja ne postoji, konobarenje i usluge..
Plaćati će te vi na kraju i zrak što udišete, zato i mogu što ima takvih pojedinaca... Ne želim ovim nikog uvrijediti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,897
Pa dok tak razmišljaš, ni ne bumo.
Ovo se ne rješava prosvjedima nego drugim načinima.

Namjera mi je bila skrenuti pozornost na problem, a kak smo ovdje široka zajednica, netko sigurno pozna nekoga tko bi mogel nekaj potaknuti.
Da to sam znam i morem, ne bi to niti spominjal.
Ma ja, brigo moja prejdi na drugoga.
Ali nek se zna da sam ja na toj i toj strani foruma ostavil pisani trag i skrenul pažnju na to.... i o tome sam govoril.... tu sam napisal da bu vreme pokazalo.....
Tak je najbolje oprati ruke i zmeknuti se, a nek neko drugi svoju kičmu podmetne.
Ili možda zna ko koga ko bi pomogel. Halooo, ko da samo ti to vidiš.

I tak je kojekud.
Gle, ja imam u svojoj kupusari spisak i tvojih sabranih djela, izjava i zagovaranja crkve, zavjere, klečavaca, bivše juge.... ali te nigde osim na papiru videl nisam.
Ponavljam, ko ni sebe ni na jednom prosvjedu poljoprivrednika nebi li svojim prisustvom ako ništ drugo povecal masu....

Ako se ni tebi ne sviđa kaj si dio kupusare slobodno to riješis pravnim putem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,897
I ja sam prvi štih na temeljima zakopal i zadnji šaraf na krovu zašarafil na kuči.
Jedino kaj nisam delal nisam pločice ljepil. Sve ostalo jesam.
Krpalo se kak se skupilo.

Ali nije mi žal, ako sam negde i sfušaril naučil sam cjeniti muku tuđeg zanata.

Naravno da sam napravil veče od projekta, naravno da sam kasnije to sve još jednom platil, naravno da sam uvel gradski vodovod, a sljedeče ljeto je đabe išel, naravno da sam to sve napravil bez fondova.....
I nije mi nimalo žal.

Podržavam i protivnik sam toga da nema više samogradnje, nebitno jel se sala za majmunovo gradi ili kapelica na zavoju.
Znam samo da nam nema pomoči.
Kotec gradil nebu niko jer u njemu more samo pauke imati.
Oni kad budu hteli da mi doma nekaj nesmemo delati oni budu to nekaj zabranili prodavati pa ti delaj.
Kak i sjeme, kak i otrovi, kak i lijekovi..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,856
Ukazal sam na problem, koji se mnogih tiče, i pital ovdje ima li tko kakvu pametnu ideju, jer to nemrem i ne znam riješiti sam. I u čemu je tu grijeh?
Svatko valjda ima pravo na svoje uvjerenje i mišljenje, pa i greške. Ili ti misliš da ja to nemam?
U čemu je problem? I zakaj se zadeneš za sve kaj napišem? Stvarno mi se ne da svaditi z nikim, ponajmanje z tobom...

O svakom se more napisati "kupusara", to je najmanji problem. Nit imam takvu namjeru nit ikome ikaj zamjeram.
Tko je bez grijeha, nek prvi baci kamen...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,897
Ne, nisi me dobro shvatil. Ja se ne zadenem nikam.
Ti se zadeneš svakam u kojekakvim temama, a onda podvines rep i na pitanje mene ili nekog drugog forumaša ne odgovaraš ništa a kreneš stručno... kad me več vlečeš za jezik.

Ja sam u ovom slučaju tebi samo rekel da ti i ja tu nemremo ništ napraviti.
Napisal sam ti i zakaj, a ako me nisi razmel onda ti bum rekel da je to zato jer nemamo muda.
Kontaš?

A kupusara, a jebaj ga. I ja sam sigurno negde u nečijoj kupusari zauzel nekoliko listova.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,344
Da dopunim @MUHA majstora. Ja sam bil mlad, neiskusan. Naručil sam projekt za jednostavnu, malu hižu. Stariji valjda pametneši su me "mudro savjetovali" pa napravite si podrum bar pod polovicom hiže. Napravili smo. "Ispod projekta". Platili smo legalizaciju "iber projekta". Nisu bili tak pametni da nam savjetuju, naručite si projekte na max, a napravite kolko morete.
Isto smo nahebali i v goricama, kupili smo klijet u započetoj gradnji bez ikakvih papira. Mi bedaki smo ju još duplo "povekšali", pa onda došla legalizacija. Legalizirali smo sve, sve je čisto i imamo uporabne dozvole. Danas znamo da su nas krivo, loše i nedovoljno dobro savjetovali naši stari. Tu smo živi smo, još malo migamo.

A po pitanju zalaganja za interese seljaka, mnoge "iz svojeg kraja" mogu pitati: gdje ste bili dok je grmilo? Imali smo vrlo konstruktivne, dobro vođene i organizirane seljačke prosvjede... nešto smo, ili ste jako zaboravni.
Vrijeme liječi sve rane, zar ne i sve gurne u zaborav. E moj narode, dobro nam je i zato uživajmo dok je tako...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,980
Bio sam naivan, zaljubljen i mlad. Imao sam djevojku pamtim je i sad. Da će mi vjerna bit klela se u sve, za samo jednu noć propalo je sve. Sve mi je lagala, srušila mi sne. S drugim je otišla, dala mu je sve.
Da, kaj sam zapravo htel reči. Nebu moje šupe nišče diral. Aaaaa dosta je bilo tega. Ako treba i ginuti, ginolu se bude. Pokrali državu i narod, a ve bi rušili naše šupe i strehe. Nebu išlo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,856
Problem je kaj više nemreš platiti legalizaciju na jednostavni način kak do sad za novonapravljeno, već samo za ono kaj nije legalizirano u prvom krugu.

Na vrh