vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
ako je to bilo pitanje ,da
e moj velečasni , izgleda da si ti najpametniji u selu,no davno su prošla vremena iz doba Ivice Kičmanovića,....kad su velečasni , fiškal i geodet bili najpametniji ljudi u selu......ČL.4732 je čelik za poboljšanje........on kao takav već poboljšan ima svojstva dobre tvrdoće a povećane žilavosti, u odnosu na ugljični tzv.obični čelik, i kao takvog se nema potrebe više kaliti ........A ako ga je potreba kaliti onda poslije kaljenja moraš i popustiti da dobiješ prava i očekivana svojstva tog čelika , a koji je predviđen za uporabu u dinamičkim opterećenjima .....zato nemoj da sa oltara lupaš gluposti , jer nikad ne znaš tko te sluša......naravno ja ovo tučem sve iz glave jer j....š googla 😂😂😂a koji ..4732 , zakaliti obrusiti
Onda hoče li napokon taj "ČĹ" od kojeg bi se napravila ta osovinica ili sve čuvaš u svojoj glavi ?e moj velečasni , izgleda da si ti najpametniji u selu,no davno su prošla vremena iz doba Ivice Kičmanovića,....kad su velečasni , fiškal i geodet bili najpametniji ljudi u selu......ČL.4732 je čelik za poboljšanje........on kao takav već poboljšan ima svojstva dobre tvrdoće a povećane žilavosti, u odnosu na ugljični tzv.obični čelik, i kao takvog se nema potrebe više kaliti ........A ako ga je potreba kaliti onda poslije kaljenja moraš i popustiti da dobiješ prava i očekivana svojstva tog čelika , a koji je predviđen za uporabu u dinamičkim opterećenjima .....zato nemoj da sa oltara lupaš gluposti , jer nikad ne znaš tko te sluša......naravno ja ovo tučem sve iz glave jer j....š googla 😂😂😂
a zašto ne kaljen i obrušen na mjeru ..?pa izgleda da ne shvačaš.. odabir ČL4732 je dobar,, ali kad mu savjetuješ da ga kali.....to ti nije dobar savjet.....i to sam ja ranije opisao....
da iz glave ....nisam stigao ranije odgovoriti, radi se...
nemoj kaliti , ne znaš s koje temp kališ a i da znaš temp.nemaš je s čime izmjeriti, ako ti se baš i potrefi kaljenje , poslije kaljenja moraš popuštati.....nemoj ništa kaliti jer češ taj komad zajebat.moram na feštu ajd bokOsovinicu drži trn M4 u sredini, a nosač je "razrezan" i stegne se maticom.
Nabavil sam i šaraf M16, 12,9.
Sve bude tokar pokupil i probal napravit najbolje kaj more i z čega more..
Problem mi je malo kaljenje jer trenutno nemamo ništa za kaliti na poslu, pa bi bilo glupo da samo radi toga palimo peć.. 🤭
Tvrdoću mogu probat zmeriti, imamo škodin aparat.. 💪💪
Ja tražim samo savjete, isto tak voljan sam ih i podijelit. Mislim da tome forum i služi.
Molim bez tenzija, cijenim svačije mišljenje, ali nemojte se pretjerano nervirat zbog jednog dvocilindarskog motora. To ostaje meni 😀