Kad imaš FNE, brojilo MORA imati daljinsko očitanje, bilo preko PLC ili GSM-a.Pa suglasnost ti ide po računima tvojim koji su sad mali....višak do 3.7 kwh možeš dati,priko ne....imaš dva očitanja godišnje,bar kod mene,u tom periodu neesmješ više dati nego si uzeo....,nije baš tako idealno.....
Samo u tarifi u kojoj proizvodiš (ako je 1t, onda svi kWh) unutar jednog mjeseca. U 2t, kompenziraš 1kWh za kWh samo u višoj tarifi, a u nižoj plaćaš punu cijenu. Višak otkupljuju po 80% neto cijene kWh energije (znači, nešto manje od ukupne cijene 1kWh struje u nižoj tarifi).Kako se obračunava davanje i uzimanje više i niže tarife ?..kilowat za kilowat ili
Proizvodnja veća od potrošnje, odnosno napon iz pretvarača viši od napona mreže.Koji uvjeti moraju biti zadovoljeni da struja "ide" u mrežu a ne iz mreže ?..
Možeš ovo pojasniti? KAj je meni bolje da se prebacim onda na jednu tarifu? jer ako u nižoj tarifi po noći plaćam struju iz HEP-a onda nema smisla.Samo u tarifi u kojoj proizvodiš (ako je 1t, onda svi kWh) unutar jednog mjeseca. U 2t, kompenziraš 1kWh za kWh samo u višoj tarifi, a u nižoj plaćaš punu cijenu. Višak otkupljuju po 80% neto cijene kWh energije (znači, nešto manje od ukupne cijene 1kWh struje u nižoj tarifi).
Proizvodnja veća od potrošnje, odnosno napon iz pretvarača viši od napona mreže.
Uh, ovo što čitam me stavlja u nevjericu, pa koji vrag?Pogledaj po grafovima očekivanje mjesečne proizvodnje, pa budeš pametniji.
Ukratko, ja budem po ljeti (kad ima proizvodnje) "zabranil" korištenje veš mašina, suđerica, bojlera u nižoj tarifi, a zimi ne bude zabrane...
Ti ne možeš imati elektranu.Sa dijanom probiti črep i okolo mazati silonom....ja fušam i sfušam gotovo svaki dan..ali ovo ne bi delal ni po zapovjedi...amen.
Kako se obračunava davanje i uzimanje više i niže tarife ?..kilowat za kilowat ili
Koji uvjeti moraju biti zadovoljeni da struja "ide" u mrežu a ne iz mreže ?..