Projektant je iz firme ADS solutions, korektno odrađen posao, sad me i prati prilikom pripremanja brda dokumentacije prema HEP-u, ima i s HEP-om direkt kontakte i ubrza sve dozvole, recimo meni je došla suglasnost nakon tri dana od predaje projekta. kad bu došla vura, to vam javim. Zavisi od veličine elektrane, projekt je od 200-500€.
Web:
Automation Design Solutions d.o.o.
099/4897-278 Danijel, iz Samobora
Montaža solara:
Firma: Eplomteh, iz Krapinskih Toplica
098/325-436, Martin
-uglavnom koliko kW toliko tisuća € na gore su mi bile sve ponude, tražio sam 5 dobavljača -> kod mene bude sve skupa koštalo cca za 12 kW cca 14 500€, imao sam dosta izmjena u kući koje su radili prije instalacije. Ove sam dečke odabrao po preporuci, jedna od boljih informacija u mom životu u ovoj šumi poluvaljalih kvazi firmi s kojima sam se susreo na ostalim područjima posebno građevina uhh...
Panela imam 34 firme Risen 455W i industrijski inverter Huawei 12 kW, M5 verzija trofazni... ostale stavke su kiki riki...
Da imam jug trebal bi 25 panela za tu snagu, ovak imam istok zapad orijentaciju krova pa trebam 9 više zato je i skuplja elektrana.
Isto izrazito korektno odrađen posao. Prekontrolirao sam sve šarafe, svi zašarafljeni pod pravim kutem u odnosu na letvu štaflu gredu, silikon ispod svake gumice, dodatno osilikonirano okolo. Sve zašarafljeno pod špagu i ravno, nivelirano na špagu. nad se pogledaju paneli od dolje, sve je ravna tabla a ne "stepenice" kao kod mog susjeda.
Tko ima volje može doći pogledati u živo u Sveti Križ Začretje, lokacija na privatnu poruku.