Ne plačaj parcelu ako svi suvlasnici ne potpišu privremeni kupoprodajni ugovor u kojem se mogu izjasniti tko će biti ovlašten za preuzimanje novaca. Suvlasnik ne mora biti voljan prodati, a i ne mora priznati isplatu ako je nije dobio na ruke..Onaj kojem ti daš novce ne mora isti prosljediti ostalima, i to ti ispadne kao da suvlasnike nisi isplatio.
Danas imaš svega i svačega, i prije nego budeš imao ovjerene ppotpise na kupoprodajnom ugovoru, osim kapare ne isplačuj parcelu suvlasnicima.
A objedinjenje parcele je jednostavno, neznam sad jel se plača jedno šesto kuna ili dvije i pol tisuće.
Ja sam radila prenamjenu parcela, bilo nešto sitno, u cijeni jedne bilo njih četiri - pet, jer su bile na jednom zahtjevu. Za okrupnjavanje ne znam, sklona sam mišljenju da je oko dvije i pol tisuće, nešto mi lebdi u sjećanju, ali nisam sigurna.
Ne znam kako pola parcele može gruntovno stajati na pokojnika, po sili zakona u tri mjeseca nakon smrti se provodi ostavinska rasprava, tako da je to moralo otići na nasljednike.