Pisao pola sata- i sve obrisalo...
A i danas sam upravo takve volje, da sreča b..., da se ovdje ne smije proklinjati.
Ne treba ti kvalitetan materijal. Samo točkovno navariti lim oblike traku na nek nosač-neče se obrabiti. Nikada. Ovdje je tu mala brzina. U tvornici do 1200m/min odvisno od stroja pa su tamo privijačeni šauberi veče kvalitete. Jesu oni tanki,i tako se sami pomicajo koliko se potroše do valja,jer su prednapeti- lagano savijeni prema valju.
No na valjku su veče snage i male brzine, pa je to drugo. Na nosaču samo napraviš vijk,koji služi kot oslon, da ne zemlja i trava na valjku odgurnejo šaubera sa nosačem.
Dobro je i to, da bi u ovom primeru šauber stajao prema dole u kotu cca 45% i tako bi zemlja sa njega još radije odpadala.
Slike šaubera sa tvornice ne bi ti ništa koristile.Ovo su ugrađeni veliki dijelovi strojeva-nemaš predstave.
Ak te zanima skica-može javi na ZS,ak želiš.
No i još moji dvije slike opustenog zemljišta. Prije 10 godina ja zamolijo komšijo, ak možem to koristiti za travnjak. Ukupno sa mojim zadaj,koji za drevami je pokošen. Bijo upravo velsel,da ko čisti. NO ovo može se kositi samo u suši,jer travnjak njegov poplavlja voda.
Tada imao ja stoku pa trebao. I usput sa mojim mi je bilo, pa mi dobro došlo.
No onda nije više bilo toliko stoke i dosta kiše bilo poslije, pa ja odustao od kositbe. No rezultat viden.