• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obrada zapuštenog zemljišta

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,706
Nije. Za primjer probali smo čupati sa dva Zetora duplaka nije išlo ili su pucali.

JamesDouglas

Član
Tu od
4 Svi 2025
Poruka
48
Imam zemlju na području gdje su oranice, ali jedan dio zemlje od 600 m2 je zarastao u grmlje, šikaru, ima i sitnih stabalaca sa tankim deblima. Budem li to pilao sa trimerom imat ću posla preko glave. Zato sam mislio da se to obavi sa strojem.

Zna li netko koliko u Zagrebu košta da se uništi to grmlje i gusto raslinje, ali bez da se ruše stabla. Velikih stabala nema puno, ali ne bi htio da ih se posječe. Mislio sam da se skine grmlje i ta mala divlja stabalca, ali da se uništi i korijenje pa da ne naraste odmah ponovo, nego da mogu tu zasaditi djetelinu ili nešto drugo što će spriječiti da tu opet nastane šuma striborova.

Kome da se obratim i koliko se kreću cijene ovakvih radova u Zagrebu? Što trebam tražiti od firme koja se ovim bavi? Da li se to zove malčiranje i frezanje ili nekako drugačije?

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,645
Dvoumim se oko traženja odgovarajućeg stroja za krčenje 4000m2 za rasle površine.
Imam dobrog strojara s kombinirkom 10t ali bojim se da bi on ispao na kraju skuplji od gusjeničara 30t s obzirom da se, radi o 4000m2 sa panjevima do 35cm... Mada kombinirka može izvesti panjeve sa terena za, razliku od gusjeničara. Ne bi želio zatrpavati ih

Prilozi

• IMG_20260722_194049.jpg
    IMG_20260722_194049.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 14
  • IMG_20260722_194052.jpg
    IMG_20260722_194052.jpg
    77.3 KB · Pregleda: 14

JamesDouglas

Član
Tu od
4 Svi 2025
Poruka
48
Susjed do mene ne obradjuje oranicu koja ima 500 m2, korov ima 1.5 metar visine. Mislio sam zvati nekoga sa traktorom da to malcira. Da li je bolje da se to samelje sada ili na jesen ili ona dva puta? Kasnije bi tamo posadio bijelu djetelinu ili nesto slicno pa da se smanji rast korova.

Najnoviji postovi

Na vrh