Evo ga ljudi, danas najveća šteta od jastreba od kad znam. Došao je neki novi na ovo područje i zadnjih par dana radi sranja po okolici, izgleda da samo lovi kokoši i neće loviti divljač. Jučer se je zaletio kod dede i bake na kokoši,ali su se uspjele sakrit, nakon toga sam vidio da imamo perja iznad dvorišta,ali to nije bila naša kokoš nego od nekog drugog. Sad idem van gledati kad ono, fali mi jato od 7 komada mladih hrvatica i australorpa koje sam ostavio za iduću godinu. Imaju naviku da otiđu na jezero koje je 15m od dvorišta, danas sam opet vidio jastreba da leti. Izgleda da se je opet zaletio i rastjerao ih, pitaj boga jel će se i kada vratiti. Ovi koji su tu od prije su normalni i ne napadaju perad osim u slučaju kad nemaju ništa drugo,ali ovaj se je izgleda naviknuo na laki plijen i sad operira po dvorištima. Ostavio sam sve ukupno 13 malih kokica hrvatica i australorpa, kokote ću poklati, tak da mi je ovo jako velika šteta. Izgleda da ću morati ponovo aktivirati inkubator sad po zimi da imam "materijala" za nova jata iduće godine.