• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obrana peradi od jastreba

H

Hrvach

Guest
@ farmervg ovo s prepariranim jastrebom pali ali ne uvijek. Kad je sezona parenja ili formiranja parova onda jastrebi ulaze jedan drugome u teritorij. Mužjak dopušta ženki da uđe u njegov teritorij i obrnuto. Moj dio je očito teritorij od odrasle ženke pošto su one dosta veće od mužjaka ,a ova je ogromna. Kad se gnijezde (čak znam di imaju gnijezdo ali ga neću rušiti) onda love i mužjak i ženka na mojem teritoriju pa se 4-5-6mj najgori i ima najviše gubitaka.
@ StricVujc ak nabavim vijetnamsko prase ima da ga zdresiram da se sam očisti na natakne na ražanj :) Svaka životinja je pametna (osim pure j... ih blesave) ako se čovjek potrudi da ih nekaj nauči

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
ovo sa cd-ima je dobro za pokušati.vidio sam gdje ih ljudi povješaju na drvo i blješte na sve strane

H

Hrvach

Guest
Ma ljudi kaj se zamaramo uopće. Pustite snimku prijenosa sjednice sabora i da vidite, niti vrag neće letit, hodat niti puzati u krugu od par kilometara...

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ma ljudi kaj se zamaramo uopće. Pustite snimku prijenosa sjednice sabora i da vidite, niti vrag neće letit, hodat niti puzati u krugu od par kilometara...

Bravo to je otkriče i mislim da to pali super samo treba postaviti veliki video zid možda se stim rješimo sve leteče gamadi:finga::finga:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nemojte politiku ,modertori ne spavaju

Posljednje uređivanje od moderatora:
H

Hrvach

Guest
:lol::lol: Ovo nije politika, ovo su ozbiljni prijedlozi za zaštitu peradi:finga:
Nego Puknuti, jel si često na sajmištu u Smb, zanima me jel kvalitetna perad od onog Bakmaza. Ja sam bio prošli vikend i perad je išla ko rijetko kad do sada u ovo jesensko vrijeme. Kak ti rješavaš problem s jastrebima u Zagorju?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
To su naši domači jstrebi..životinje kao i svake druge i trebaju živjeti .
Tko bi ga ubil ja bi mu ruku odgrizel .
Ona moka perad je dobila upolu pluča .
Jednom je Bog presudil , jednom čovjek sa sjekirom ..još ima par komada šmrcavih .
Rekli su mi da je to upala pluča koju su zaradili jer sam im dao hladne vode .
Jebi ih sad gdje i kako su oboljeli .
Uključujući štetu u startu , oni sami ... medikameni ..uključimo i jednoga za jastreba morali budu živjeti 5 let da bi se otplatili u jajima

H

Hrvach

Guest
To i mene muči, znam da nanosi štetu ,a nemam ga srca dat ubit. Znam čak di im je gnijezdo ali niti to neću rušiti jel mi je žao. Kad si čovjek preračuna on treba svaki dan nekaj ubit da bi preživio,a tebi ako uzme kokoš-dvije na godinu opet mu ostane onih više od 360 dana koje lovi u prirodi. Planiram uskoro položiti lovački ispit pa se neću zezat s ubijanjem da me neko ne prijavi,a onda sam naj....

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ne jede on svaki dan ...malo je frkovito kad imaju mlade .
Ovak mogu do mjesec dana postiti ..ali nakom mjesec dana ide u dvorište ne smeta mu ni sunce ni CDji ..Tad je jako ranjiv jer je slab , sigurno si i sam čuo da su ga rukom uhvatili ..to je taj trenutak slabosti u kojem i vonjik baci pušku ..neki to zovu glad .

H

Hrvach

Guest
Čuo sam za to. Meni se je dogodilo pred jedno 5g da je zapiknul kanđe u kokoš ,a bio je preslab da ju digne. Bio je fakat veliki,ali izgleda da ga je snaga izdala kad nije mogo dignut nesilicu. Istina je da kad je gladan ne pita za ništa i onda najčešće napada u dvorišta. Mislim da neke sigurne obrane od toga nema osim da se kokoši skroz natkriju s nekom mrežom.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,450
kod mene nema problema s jastrebovima. Vrlo rijetko napadaju a to je zato jer se u obližnjoj šumi gnijezdi par gavranova, pa im gavranovi nedaju da se približe. Oni su izgleda najefikasnija zaštita od jastreba.

H

Hrvach

Guest
Meni su vrane pojele 8 malih divljih patki starih par dana. Cijelo jato ih je lovilo, kad smo došli već je bilo kasno.... Bilo bi dobro kad bi neko pripitomio vranu ili gavrana pa da ga ima vani puštenog. Znam čovjeka koji je odhranio vranu "na ruku" i sad ju ima puštenu na dvorištu ali nikud neće pobjeći. Nikad mu nije digla niti jednog pilića ili slično, naprotiv čak ih i brani kad dođe neko nepoznat.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,450
pa i gavrani rado smažu mlado od kokoši

Moguće, al ja do sad nisam primjetio da napadaju kokoši ili mlade piliće. Ako i napadaju to je ipak daleko, daleko rijeđe nego što to jastreb radi. Gavranovi za razliku jastrebova jedu sve od žita pa do životinjskih leševa.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,242
Moguće, al ja do sad nisam primjetio da napadaju kokoši ili mlade piliće. Ako i napadaju to je ipak daleko, daleko rijeđe nego što to jastreb radi. Gavranovi za razliku jastrebova jedu sve od žita pa do životinjskih leševa.
Hoce se gavranovi navaditi i jaja jesti :axe:
Pa onda puska mora raditi :finga:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,450
Hoce se gavranovi navaditi i jaja jesti :axe:
Pa onda puska mora raditi :finga:

Jaja su laka meta ne samo za gavranove nego i za svrake, tvorove, lisice, pse pa čak i ježevi rado omaste brkove sa jajima. :?

H

Hrvach

Guest
Zato se razbije jedno jaje i ostavi na vidljivom mjestu ali se u njega natopi malo otrova za štakore (ona tekućina). E pa onda nek žderu kolko mogu i dok mogu.

H

Hrvach

Guest
Evo ga ljudi, danas najveća šteta od jastreba od kad znam. Došao je neki novi na ovo područje i zadnjih par dana radi sranja po okolici, izgleda da samo lovi kokoši i neće loviti divljač. Jučer se je zaletio kod dede i bake na kokoši,ali su se uspjele sakrit, nakon toga sam vidio da imamo perja iznad dvorišta,ali to nije bila naša kokoš nego od nekog drugog. Sad idem van gledati kad ono, fali mi jato od 7 komada mladih hrvatica i australorpa koje sam ostavio za iduću godinu. Imaju naviku da otiđu na jezero koje je 15m od dvorišta, danas sam opet vidio jastreba da leti. Izgleda da se je opet zaletio i rastjerao ih, pitaj boga jel će se i kada vratiti. Ovi koji su tu od prije su normalni i ne napadaju perad osim u slučaju kad nemaju ništa drugo,ali ovaj se je izgleda naviknuo na laki plijen i sad operira po dvorištima. Ostavio sam sve ukupno 13 malih kokica hrvatica i australorpa, kokote ću poklati, tak da mi je ovo jako velika šteta. Izgleda da ću morati ponovo aktivirati inkubator sad po zimi da imam "materijala" za nova jata iduće godine.

Najnoviji postovi

Na vrh