sojina sačma je dobra, suncokret taj tvoj na slici nije pogača nego sačma a to krave teže iskorištavaju, pa ti onda preporučujuem da od te dve vreče uzmeš sojinu sačmu! bit će ti 1/2kg po kravi dosta, pa ako pojačaju mlijeko ti još malo dodaji a ako ne reagiraju onda su to "mal jače genetike"!
onaj link je pdf format, možda ti treba adobe-instaliraj ako nemaš, uglavnom piše ti da proteina okvirno u kukuruzu ima oko 8%,tririkale 12%,ječam 11%, pšenica 12%, možda 1%+- ali otprilike tako možeš računati
O.k. sutra kupujemo sojinu sačmu....suncokret izbacivam iz opcije....
Znači ako sam te dobro razumio pola kile sojine sačme po kravi plus sve ono sto im i dalje dajem...a ako ne povećaju mlijeko onda je to do genetike a ne do hrane...Znači sojina sačma "BI MORALA" povećati mlijeko samo ako nije do genetike.
Reci mi za koliko bih morao računati da će povećati mlijeko da li 7 dana ili 14 ili 21 ...i za koju količinu bi trebala povećati da li za 1/2 litre ili više (
Adobe imam instaliran, ali probaću ponovo ...
Znači na kilu kukuruza 8 % je proteina, na kilu tritikala 12 % ....dakle kilogram je mjera ???
Sto se tiče lucerne bio sam budala sto je nisam odmah posijao, ali me zeznuli u trgovini...kao posij ti to ti je izvrsna kombinacija te sam dao za hektar sjemena 160 eura, a dobio klinac...lucerna bi me izišla jeftinije bar za 20-tak eura jer je količinski ne ide 50 KILA na hektar (koliko sam posijao DTS-a) ...a lucerna ovdje sigurno uspjeva zato sto sam je gledavao na nekoliko livada...sad mi se ne daje sjeme lucerne ta tu istu njivu...
Nego na drugoj strani imam hektar i pol bila pšenica i tritikal i na to ću posijati 0,5 hektara lucerne i dati joj sve moguće đubrivo....
Danas mi jedan čovjek reče da je i njemu prije par godina izgorjela DTS koju je posijao isto kao i ja i da nije dirao do sljedeće godine ništa, te daje sljedeće godine izišla...kao "skrila se od suše" ...nešto u tom smislu...
..ko zna mozda tu i ima nečeg...