• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

OLT GAMA 14

pucirep

Član
Tu od
13 Lis 2013
Poruka
68
Sutra idem pogledat jednu Gama-14. Gazda nije sijao ništa od sjemena za zelenu gnojidbu pa mi ne zna reć, a mene zanima može li se njome sijat rauola ili takvo što. Ako tko zna i ima iskustva, molim komentar...kao i bilo kakva iskustva s tom sijačicom. Sve naprijed sam pročitao i mislim da će zadovoljit moje potrebe (zob, tritikal, lucerna...)

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Može se sijati repica,ali trebaš spiralu za sitno sjeme,jer u njoj je sigurno spirala za žito_Ova druga spirala je za sijanje lucerne i repice.

pucirep

Član
Tu od
13 Lis 2013
Poruka
68
Može se sijati repica,ali trebaš spiralu za sitno sjeme,jer u njoj je sigurno spirala za žito_Ova druga spirala je za sijanje lucerne i repice.
Druga spirala već je naručena...hvala

antolo46

Aktivni član
Tu od
23 Srp 2014
Poruka
316
Pozdrav ljudi. Kako rjesavate na ovim sijacicama zagrnjanje sjemena koje ostaje vani na tragovima kotaca od traktora lad se teza i vlaznija zemlja ugazi pa sjeme ostane vani?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Predrljam posle.
Moja nema onog zadnjeg dijela sa onim žicama , jeli taj dodatak serijski ili ima samo na nekim sijačicama?

• Like
Reactions: ASD

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Savo napravi nosac i na nosac zakacis traktorski lanac super obavlja zagrnjanje sijemena tak ima kolega na svojoj napravljeno!!

antolo46

Aktivni član
Tu od
23 Srp 2014
Poruka
316
Tak sam i mislil nesto napraviti. Za ovu godinu sjetva je gotova, kak je je madam se da bu i ovo niklo koje je ostalo vani kad padne malo kise

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
@Bučo , misliš na lanac od pogonskog točka?

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Večeras ću postaviti video na YT kako moj stric riješava nezagrnjeno sjeme nakon sjetve Gamom :D:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Da Savo od pogonskog napravio nosac i kad mu treba zakvaci lanac gore i sije kad treba na traktor skine i evo ga na traktoru!!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
A ja mislio da napravim jedan nosač i na njega pričvrstim žice od prese od pikapa ili neke slične koje imam lako dostupne i jeftine.
Valjda bi i to funkcionisalo.

A u svakom slučaju trebao bi moju sijačicu da ''pretresem'' , ležajevi diskova su u očajnom stanju , isto tako oni prednji bolcnići na kojima se klati cijela baterija imaju lufta , njih sam mislio razvrtati i zamijeniti sa 12mm (mislim da su sada 10mm).
Tamo onaj pogodn spirale i reduktor to je sve u solidnom stanju , cijevi i gumena konjena su dobra.
Najviše me zezaju ti ležajevi , za to treba izgleda dosta vremena da se sve ono prenituje.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
To s zicama od pick upa sam i ja imo u planu napravit i bilo bi ok al ovo je jednostavno!!

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Sijano sa Gamom, a sjemena barem pola ostalo vani.

Onda to stric ovako riješi
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=1j8tYVcMtv0[/YT]

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
To s zicama od pick upa sam i ja imo u planu napravit i bilo bi ok al ovo je jednostavno!!

To sam i ja mislio raditi, al sa svojom sijačicom sam probao sijati bez brane iza, i nije dobro, pa sma posudio, jednu "napravu", koja se sastoji iz jedne pravokutne cijevi i sa strane 2 vinkla na kojima je povezan debeli lanac, i to mogu reći da odrađuje najbolji posao. Preko zime to planiram sebi napraviti, sve imam, samo treba rezati i zavariti.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Lanac zakačen samo na dva kraja ? Neće li to otpasti?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Kod njega to tako radi od 1998 godine, i još nije otpalo, iako je cijev nekoliko puta savijana i varena, a sijala je svake godine minimalno 20-30 jutara.

antolo46

Aktivni član
Tu od
23 Srp 2014
Poruka
316
Evo moje ideje. Iza kotaca traktora na sijacicu zavariti, sloziti motike od kultivatora da dignu zemlju koju je zagazio kotac, i onda iza kotaca sijacica bi trebalanapraviti i odraditi posao jako kvalitetno

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Prinova..
bb6b4142381f1d0e85e27c8a17132e74.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh