jandric200
Član
- Tu od
- 9 Velj 2011
- Poruka
- 593
Neki skinu crtalo , kažu lakše se ore . Da netreba proizvođać ga nebi stavio, a možda može i bez lemeša.:icon_pidu:
Pa i štelam plug ručno, ne mogu drugačije. Svoje oranje mogu usporedit jedino sa susjednim parcelama koje se oru, zato i kažem da je moje oranje sasvim ok, pogotovo jer neki imaju bolje i veće traktore i plugove od mene.E vidiš mane o tome sam pisal,tebi je tako dobro i možda savršeno oranje,al siguran sam da se neki nebi složili s time.
Poštelat olt plug kao i imt treba ručno i kaj bi bezveze izlazio i doštelavao pogotovo predkraj oranja jer si več umoran i izmučen.
Crtala na starijim plugovima i plugovima starije proizvodnje sama po sebi su riješena za drek i kak ga god naštelaš, on ili naštopa sam sebe ili gura masu ispred i nabija, pa diže u zrak.. takva crtala su jedina bila za zapaljenju njivu ili orati neku livadu u kuruzovini nema šanse s njima posao napraviti
Moram pitati prethotnog vlasnika za šta mu je služila ta utičnica, pa ću Vas naknadno obavestiti...:icon_winkle:
Šalu na stranu, jedno pitanje, (a možda i više),ovaj moj plug, od koliko je col-a?
Od kog novijeg pluga (OLT-a, ili nekog drugog) pašu daska,lemeš i plaz za njega?
Pošto pretpostavljam da original ne prave više...