• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

OLT PSK sijačice

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mile, samo po gasu i čim veča brzina, pa kad pola njive nebude niklo i kad se sijačica raspadne tko bude kriv??

Čestitam na prinovi, ali nemoj pretjerivati, s tim se polako radi :)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Nema kod mene da nejde, mora ići :). Prijašnji vlasnik je sijao sa Rakovicom 65 drugom direkt, na elektronici mu je pisalo 15 km/h. Treća direkt na Zetoru je taman za sjetvu sa pneumatskom sijačicom, sa Z3511 i Gaspardom dva reda smo sijali isto trećom direkt, 45min/ral. Naravno da nema silenja i prekomjerne brzine, ali nije to stari drlog da sijem par km/h.

Na koliko cm su redovi na psk za sjetvu kukuruza? Na ovoj su na 70cm..

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
čestitka, kupio si pravi stroj, ako je ispravna kako i izgleda, nema greške, samo sipaj sjeme i gas......i nemoj pretjerivati, jer se s njom nesije 15km/h, mislim da piše da ide do 10.....ja sijem na oko 7-8km/h, i tako posije najbolje

rakovica ima kardan od 540 na punom gasu od 2200 obrtaja, pa ako sije u drugoj, onda i mora sijati punim gasom, da ima obrtaje kardana, tako da rakovica ide samo prvom brzinom, a ti imaš novije traktore, pa možeš puno kombinirati

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Upoznat sam ja s brzinama sjetve pneumatskim sijačicama. Naravno da neću pretjerivati, stizali smo i sa dva reda posijati, sad je sa četiri pjesma :). Dobio sam i ploče za soju i suncokret. Na koliko cm su redovi na tvojoj??

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Na 70cm, a ploče su najmanji problem

kukuruz siješ sa 22 ili 27x5,5
suncokret 18x3
za soju ima nekoliko vrsta 72, 96 i 120, ja imam od 120, to je 60 rupa u dva reda, ako budem ove godine sijao soju, možda za probu

vjerujem da imaš i uputstvo za korištenje.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Čestitke za kupovinu.
Olt stvarno nikako nije za neku ozbiljnu sijetvu,brzinu zaboravi,jel če ti se raspasti i pola njive neče niknuti,mekani su materijali,zato nježno s njom.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja sam baš svoje obadvije pazio ali grozno kak su loši materijali na njoj.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
OLT je igračka među sijačicama..Samo ti sij trečom na Zetoru,i pozdravi toga koji je sijao 15km/h sa tom sijačicom..I tebi se čudim ako si povjerovao u to..

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Pa moja je 1000 jutara posijala i jos su prvi ulagaci na njoj. A vozim je tako oko desetak km/h. Eko kardan i lagano. Svatko je dobrodosao provjerit razmak i sklop.
Za te novce ne znam ko ocekuje svemirsku sijacicu. Pamet u glavu u posijat ce odlicno.
Ovih dana idem u olt posto sam saznao cijenu nove tako da mozda i ja stavim svoju u oglas. Mada mi je riskantno posto imaju jos par komada i onda psk postaje povijest.
Inace cestitke

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Hvala kolega :). Ima dosta ljudi koji siju sa psk i sa Zetorom trećom direkt i to je oko 10km/h i tako ću i ja sijati :). Naravno da to nije profi sijačica, ali ja za sad sijem 20-25 rali kukuruza i to ona odradi bez greške.

@Marko: Što se ti onda ne riješiš te igračke ako je već tako loša..

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Ljudi kod mene s takvom, bez kutija za gnoj, posiju godisnje preko 200 jutara i fergusonom, pa mozete pricati sta hocete

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Hvala kolega :). Ima dosta ljudi koji siju sa psk i sa Zetorom trećom direkt i to je oko 10km/h i tako ću i ja sijati :). Naravno da to nije profi sijačica, ali ja za sad sijem 20-25 rali kukuruza i to ona odradi bez greške.

Prema GPS-u treća na pol gasa je oko 15km/h,tako da radije vozi u drugoj. Kolega mi ima takvu OLT sijačicu,sije oko 50-60 jutara godišnje,ide sa Zekanom u drugoj,i nema problema,lijepo sije,samo treba na vrijeme mijenjati ulagače,jer kad se poderu,ne naprave onaj jarčić na dnu u koji pada zrno,pa zrno pleše...
Ni nova Vaderstad sijačica od 20 i kusur tisuća eura ne posije lijepo ako se prebrzo ide,tako da ne vjeruj nikome tko tvrdi da brzo ide i lijepo posije...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Naravno da ne vjerujem, velim imam elektroniku koja bude pokazivala i budemo tjerali oko 10km/h. Proxima mi je drugom direkt u oranju na 1500 o/min prema gps-u na mobu oko 6-7km/h ide.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kod mene na Youtube profilu ima videa sjetve sa 6340 i OLT PSK, godinama nam sije, dosta brzo vozi, sklop i nicanje budu sasvim u redu.

Poslano sa mog V7A koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh