• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito o Hittner traktorima

  • Temu pokrenuo TOMO VINKOVIĆ
  • Datum prvog posta
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Komentari, pitanja, odgovori, diskusija o traktorima Hittner.
 
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: HITTNER

Maloprije sam u temi IMT-542 vidio da je ado rekao da se sve manje koriste traktori "TOMO VINKOVIĆ".

1.Traktori "TOMO VINKOVIĆ" se više ne proizvode-sada se proizvode traktori koji su nastali po TOMI VINKOVIĆU, a to su:pRIMA TT,HITTNER,AGT.

2.Koliko sam čuo sve te tri vrste se dobro prodaju-tvornica HITTNER je dobila narudžbu za u Afriku-kažu da u Africi ima dosta vrsta traktora ali da nijedan nije kvalitetan kao HITTNER,imaju proizvest i isporučit 4000 traktora i 16000 priključaka i to ti dosta govori o njima ;) :!: :!:


HITTNER: http://www.hittner.hr/

PRIMA TT: Obrisan neispravan link.

AGT: Obrisan neispravan link. .
 
A

Ado

Guest
Re: HITTNER

Jarane kod nas se manje koriste traktori Tomo Vinković iz jednog razloga, što su spori i imaju puno kvarova.Sad se masovno uzimaju Goldoni i Landini traktori koji su brži u svakom pogledu bolji u klasi.Tomica je bio nekad ekstra traktor ali novo vrijeme dolazi tehnologija ide dalje u savršavanje ,mislim da se slažeš sa ovim zaključkom.Tomo nov 30 Ks izađe bez ikakvih priključaka sa pdv 6,500 Eura.Ja mislim da je puno za njega dati bolje još malo dodati pa kupiti Goldoni nov te snage ili jači.
 
A

Alen

Guest
Re: HITTNER

Ado kaže:
Jarane kod nas se manje koriste traktori Tomo Vinković iz jednog razloga, što su spori i imaju puno kvarova.Sad se masovno uzimaju Goldoni i Landini traktori koji su brži u svakom pogledu bolji u klasi.Tomica je bio nekad ekstra traktor ali novo vrijeme dolazi tehnologija ide dalje u savršavanje ,mislim da se slažeš sa ovim zaključkom.Tomo nov 30 Ks izađe bez ikakvih priključaka sa pdv 6,500 Eura.Ja mislim da je puno za njega dati bolje još malo dodati pa kupiti Goldoni nov te snage ili jači.

Goldoni i landini su tehnološki napredniji traktori i puno skuplji za održavanje. Za TV možeš nači djelova na svakom čošku (kao i IMT). Kada bi kupovao novi mali traktor sigurno bi izabrao neki od ova dva: Hittner ili prima....
E sad bi se možda dvoumio koji....možda je hittner za nijansu bolji,ali i malo skuplji.
Kada nebi imao TV 818 več 18 godina i kada nebi bio u kontaktu sa puno TV traktora možda bi ti i vjerovao da se puno kvare. Tak da majstore tvoja priča "ne drži vodu".....
Ako se toliko kvare onda je to do vlasnika koji ne drži do svog traktora i ne održava ga redovno.
 

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,282
Re: HITTNER

ja ne koristim te male traktore ali jako puno je zglobnih traktora od hittnera otišlo u izvoz jer su jako kvalitetni, napokon i da naše netko kupuje i da ima prođu po normalnoj cijeni.
bdw djed mi radi kabine za te traktore, i podosta ljudi iz mog sela radi za hitnera, svaka čast, bar da je takvih više tvrtki
 
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: HITTNER

slažem se s alenom,ado tako govoriš jer ga nisi imao-ja ga iman već 21.g.(tv-420)i do sada nikakvih kvarova osim lufta volana i ključa mjenjača.Glavno je da se traktor redovno održava.Traktor za mene nije spor-25 km/h je sasvim dovoljna brzina.


evo ti cjenik: http://www.amgrupa.hr/pdf/tv.pdf.

traktor TT-830 ZGLOBNI-BEZ SERVO VOLANA KOŠTA 60.408,68 kn,a ne 6500 eura(47000kn). ;)
 
G

GROF

Guest
Re: HITTNER

...EVO JEDNE ZGODNE TEME O KOJ ZNAM PONEŠTO., A KAD ZNAM DA ONDA I NAPIŠEM.-

PA ČA SE TIČE NAVEDENOG TRAKTORA; "HITTNER"., KOPIJA., ILI TI "tomo vinković" U NOVOM IZDANJU., TRAKTOR JE I VIŠE NEGO DOBAR., ISTINA I BOG!., OD STAROGA TOMICE OSTALA JE SAMO GETRIBA., /MJENJAČ/, DIFERENCIJALI.,/PRIJENOSNICI SNAGE/., A UGLAVNOM JE SVE DOTJERANO SA VELIKIM BROJEM NOVITETA. MORAMO PRIZNAT I SEBI I DRUGIMA DA STVARNO ZA TAKO MALE NOVCE DOBIMO JEDAN KVALITETAN I ODLIČAN STROJ KOJI ĆE NAS DOBRANO SLUŽIT 30 I VIŠE GODIN UZ MALU POTROŠNJU I LAGANO ODRŽAVANJE. OVO ČA VAM PIŠEM SVIMA SKUPA, PIŠEM VAM IZ MOJEG OSOBNOG ISKUSTVA I SAZNANJA, RADA SA TIM MALIM DIVOM. A KVAROVI, KVAROVI SU KOD TOME., KO KOD NEKOG JAKO, JAKO SKUPOG I PROVJERENOG TRAKTORA SVIJETSKE KLASE I IMIDŽA. SVAKI STROJ SE KVARI ILI NE KVARI ONOLIKO KOLIKO GA; KORISTIMO, ODRŽAVAMO, A NARAVNO., I NA KAKOV SE STROJ NAMIRIMO KAD GA KUPUJEMO... MOJA OSOBNA PREPORUKA DA JE STROJ POPUT "TOMEKA" U BILO KAKOVOJ VERZIJI ZA OCIJENU ODLIČAN!

BOG I SRETNO., ČITAMO SE...
 
G

GROF

Guest
Re: HITTNER

...E NARODE MORAM JOŠ I VO DODAT.-

MA SVAKA ČAST I FALA NAŠEM "GAZDI"., VLASNIKU TIH MALIH TRAKTORIĆA., GAZDI; STJEPAN HITTNER., KI JE IMAL; SNAGE, ZNANJA, VOLJE, MUDROSTI, NOVČIĆA, PODRŠKE,... DA POKRENE PROIZVODNJU I U NAŠOJ HRVATSKOJ, PROIZVODNJU I TE KAKO DOBRIH STROJEVA I PRIKLJUČNIH ORUDJA ZA ISTE., I NE SAMO PROIZVODNJU ZA HRVATSKU I SUSJEDNE NAM ZEMLJE., VEĆ I ZA DALEKU; GANU..., BIL JE NEKU VEČE NA TELEVIZORU..., I FALA DRAGOM BOGU DA SMO POČELI VIDIT I NEŠTO PAMETNO I POZITIVNO NA TELEVIZORU UZ NOGOMET..., UGLAVNOM SU NEKOKOVE SPIKE I JADIKOVKE, PROBLEMI I NIŠ SE NE ISPLATI... A ČOVIK JE LIPO POZIRAL PRED SVOJOM HALOM I PRED SVOJI TRAKTORIĆI U KRUGU TVORNICE; "HITTNER" U BJELOVARU., A PODUČAVALI SU I LJUDE IZ GANE KAKO SE TO MALO ČUDO OD TRAKTORIĆA VOZI..., RUKUJE I ODRŽAVA...

...I ČA REĆ??? BRAVO MAJSTORE., BRAVO GAZDA!!! BOG BLAGOSLOVIL GAZDU "HITTNERA"., BOG BLAGOSLOVIL VRIDNE LJUDE KI DELADU KODNJEGA!!!

NEKA JIM JE SA SRIĆOM!!!
 
A

Arijan

Guest
Re: HITTNER

Hittnerov "ECOTRAC 30" kojih je 4.000 komada naručeno iz republike Gane:

ECO-30-novi.jpg
 
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: HITTNER

Bjelovar: Hittner izvozi 4000 traktora u Ganu
BJELOVAR - Bjelovarska Tvornica poljoprivrednih strojeva "Hittner" potpisala je ugovor s predstavnicima tvrtke "Ahaman Enterprises" iz Gane o izvozu četiri tisuće poljoprivrednih traktora i 12 tisuća raznih poljoprivrednih priključaka u tu afričku državu.

Kako je rekao direktor te tvornice Stjepan Hittner, riječ je od desetogodišnjem ugovoru o suradnji, a rok isporuke traktora i priključaka je pet godina. Riječ je o modelu zglobnog traktora Ecotrac 30, snage 22 kW, koji je 80 posto domaći proizvod. Hittner je rekao kako su se gosti iz Gane o poslovnoj suradnji počeli raspitivati u posljednje dvije godine, a za hrvatski su se traktor odlučili među mnogim stranim konkurentima zbog, kako je rekao, kvalitete i jednostavnosti. Najavio je da će u Hrvatsku doći mehaničari iz Gane kako bi naučili kako održavati traktor i priključke, a dio traktora isporučivat će se u dijelovima te se sastavljati u Gani.

Hittner je rekao da se Tvornica - kako bi ispunila potpisani ugovor - mora dograditi i povećati kapacitet. Nužno je povećati i broj zaposlenih, rekao je, dodajući kako će dio poslova obavljati i kooperanti. Predstavnik ganske tvrtke "Ahaman Enterprises" Alex Aduko rekao je da je hrvatski traktor izabran jer je kvalitetan za rad u Gani, u kojoj se mnogo toga radi ručno, a potrebna joj je poljoprivredna modernizacija, posebice sada zbog naglog rasta cijena hrane.


Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
 
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: HITTNER

arijane dobrodošao na forum,reci nešto o sebi.

ako imaš još slika stavi ih na ovu temu. ;) ;)
 
A

Arijan

Guest
Re: HITTNER

O, hvala na dobrodošlici, zovem se Arijan i zaposlen sam kod Hittnera kao informatičar :)

Trenutno se bavim i poslom PR-a ili spin-doctora, kako bi se ovaj veliki izvozni posao odgovarajuće popratio u medijima...

Slobodno mi se javite na mail u potpisu s bilo kakvim pitanjima vezanima uz traktore i priključke tvrtke "Hittner"...

A tu i tamo ću nabaciti koju fotku ;)

ECO-sakuplja-600-1.jpg


I evo par iz posjete ganske delegacije:

Hittner-Gana2.jpg


Hittner-Gana3.jpg
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Re: HITTNER

[quote="Arijan]
ECO-sakuplja-600-1.jpg

[/quote]

Nego, kakav je ovo uredjaj? Naprijed je roto kosa, a ovo odozada? Ili je to ono sto meni treba ;) (odnosno ako bude srece, trebati ce mi) usisivac za branje ?
 
V

Vujo

Guest
Re: HITTNER

to ti je sauger čini mi se nema automatsku kipu.
 
A

Arijan

Guest
Re: HITTNER

Uređaj priključen na ECOTRAC na slici je sakupljač trave, koji skuplja samo pokošenu travu (ovo je komunalni kommbinacija priključaka), preša ju i podiže u prikolicu... Nemamo u ponudi stroj za branje plodova, iako je bilo nekih upita za sakupljanje lješnjaka, oraha i slično...
 
A

Alen

Guest
Re: HITTNER

Arijan drago mi je da se netko iz bjelovarske industrije traktora javio na ovaj forum. Isto tako moram istaknuti da sam zadovoljan kvalitetom izrade rezernih djelova za TV traktore. U nekoliko navrata sam kontaktirao sa gosp. Papcem oko dijelova za moj traktor i uvijek je sve bilo u najboljem redu.

E sad me zanima jedna stvar: u čemu i koliko se razlikuje Hitnerov traktor od TV? Ako se navaram oni su rađeni po licenci TV ali je dosta toga izmjenjeno.

Isto tako moram pokudit primu oko one prve serije 826 jer su napravili katastrofalnu izmjenu na papučici kvačila. Izgleda vrlo nebitna izmjena ali u praksi je katastrofa....naime papučica je tako smještena da se kod velikog nagiba stražnjeg dijela u desnu stranu (kada je prednji dio na ravnom a stražnji nagnut do prevrtanja u desno) nemože stisnuti papuča kvačila i može vrlo lako doči do prevrtanja što se meni skoro dogodilio.

Arijan usput pitanje: da li ima kod vas dijelova za kardane? Naime imam kardan za frezu na TV. Problem je jel je kockasti a nemogu u bj nači viljušku. Pukla mi je viljuška i nema je za kupit sad ima samo trokutastih.
 

Najnoviji postovi

Na vrh