• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito o poticajima i potporama

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,906
Mora se popuniti obrazac za prijenos prava i potpisati ga. Kod nas se mora doći obavezno u agenciju i tamo osobno potpisati.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,906
Ja se osvrćem na prava koja ima svaki vlasnik OPG-a i ona nisu vezana uz određenu parcelu. Npr. ako imaš u zakupu zemlju i zakup izlazi prava koja imaš na tu parcelu možeš prenesti na novu parcelu ili čak mogu biti i neiskorištena, ako ih ne želiš prenesti na novog korisnika te parcele. Neiskorištena prava vrijede određeno vrijeme. Ako se ne varam to su dvije godine.

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
112
Samo kaj si većina čuva prava od te zemlje jer navek ima nekaj drugo za upisati . A z nacionalne rezerve dobiti prava dosta tesko .

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,767
Mislim da ako imaš kupoprodajni ugovor i u gruntovnici si vlasnik trebalo bi se dati automatski upisati na vas

Jasmin93

Član
Tu od
5 Ruj 2021
Poruka
83
Ne znam. Budem se još raspitao, malo mi je glupo da ako sam ja vlasnik neko drugi prima poticaj, mislim ako se več on neće sam ispisat valjda postoji neki drugi način.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,846
gle, u pravilu ljudi ispišu bez problema i potpišu kasnije prijenos prava. ali nažalost da je netko bezobrazan mogao bi zajebavati. bar je tak meni rekla u agenciji. da je potpis prijenosa prava nečija dobra volja. da može i ne mora to napraviti...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,906
Ma bude se on ispisao, ali to ne znači da ti bude prenesel prava koja njemu pripadaju. Jedino ako si u ugovoru naveo da ti po završetku zakupa on mora vratiti prava. Odi u agenciju i pitaj da ti sve pojasne da ne lutaš i ispituješ okolo. Postoji nacionalna rezerva za takve slučajeve.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,509
Treba ti samo ugovor o kupoprodaji i da je zavedeno u katastru. Tad sve prelazi na tebe. Ako ti netko to ospori u agenciji, samo odi u drugu sobu kod drugog savjetnika. U RH vlasništvo se tretira kao br. 1 u svemu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,760
Eto, @damirko je potvrdil moje iskustvo.
Ne sjećam se više jesam li nosil papir iz gruntovnice ili katastra, ali mislim da iz gruntovnice, jer taj dokument jedini dokazuje vlasništvo.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,788
u svim postupcima, ne samo u ovom slučaju, kad mahneš listom iz gruntovnice, prestaju sva šbbkbb...imam u postupcima izvlaštenja nekog iskustva, kad u katastru pišu jedni ljudi, a drugi u gruntovni, opet gruntovna pobjeđuje...uvijek gruntovna pobjeđuje!

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,626
Nebitno, katastar, gruntovnica. Za ispisat zemlju iz arkoda i upisat sebe kao vlasnik zemlje ili trenutni najmoprimac, bivsi se mora dobrovoljno ispisat. Nema drugog nacina.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,509
Ja sam već dva puta samostalno u agenciji ispisao bivše vlasnike ili posjednike iz arkoda. Pokazao sam dokaz o vlasništvu i to je to. Da su mi u agenciji pravili probleme, ne bi otišao kući dok to ne naprave. Meni ne pada na pamet da ganjam nekog da se dobrovoljno ispiše sa mog vlasništva. Ne može nijedan postupak biti samo na dobrovoljnoj bazi, kako bi se onda išta riješilo...

Luka93

Aktivni član
Tu od
14 Lip 2020
Poruka
154
Također. Prvi put su mi rekli da je jednostavnije ako se sam ispiše, drugi put su sve riješili u desetak minuta dok sam bija tu

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
112
Isto . Donesel papire od zakupa ili da sam vlasnik ako sam kupil . I upisal je uvijek . Nikad nisu radili probleme oko toga .

Na vrh