Fala kolegice,:mrgreen:,kako kod vas,,radovi,napreduju,,,,,,,,,,i reci mi kako ovce,,,ima ča novega.......:!::!:
Je ove godine je dosta na vrijeme se uradilo,,,i rezidba i špricanje,,,a posebno ljepo jer je vrijeme baš mogu reč ko naručeno,,,,,,,,,,,,,,,samo bi trebalo,,da padne malo kiše.......ali nema je tako skoro na vidiku..
Radi se o hibridnim sortama koje su u EU dozvoljene za sadnju. Kod nas ih masovno šveraju iz Slovenije , neznam za imena ali me zanima kakve su u odnosu na graševinu i ostale vinske sorte kontinentalne Hrvatske .
Jutro Bagerista
Ja sam isto sve napravila za sada u vinogradu, napela žicu, vezat ću za 1o-tak dana. Ovčice su dobro, u ponedjeljak ih šišam..već ih imam 100..hehe
Ali počeo posao i u firmi malo bolje pa se trgam na sve strane a imam već drugi put gripu..Sad idem na farmu sa ranjglom srnećeg sata..imam radnike stavljaju krov na novu štalu...Pretjesno im je u prvoj štali..
Lijepi pozdrav i ugodan radni vikend!!!
Evo,,,danas,,i brajde uškicane,,,,s crvenim uljem.....tako da se i to sredilo....sad,,još vezanje,,i milina,,,tek onda počinju radovi............:supris:.:supz:
Glavni akteri,,ja i makina za škicat,,,,,,,motor subaru,,3hp,,,četvorotakni,,,,....:rolleyess::mrgreen:
Jer se ti ne bojiš bakra,tj bez zaštite prskati?
Jedan članak
AKO GA UZIMATE PREVIŠE: Samo 10 mg bakra, ako se uzme odjednom, može izazvati mučninu te bolove u mišićima i želucu. Do danas nije zabilježeno teško trovanje bakrom kao posljedica uzimanja dodataka prehrani. No u nekih ljudi koji se u poslu koriste pesticidima s bakrom došlo je do oštećenja jetre, kome pa čak i smrti.
Bakar u tijelo ulazi preko nezaštićene kože,udisanjem!