• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,220
Ajde popršći kruškinu buvu sa 200l tečnosti po ha, pa češ vidjeti šta će biti, govorim iz iskustva. Generik ili orginal nema razlike u djelovanju, sigurno. Jedino može biti razlike u reziduama.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
4,165
Ja sam jasno napisao što sam točno komentirao. Za ovaj tvoj prijedlog nemam takve potrebe.
U mojem, malom, hobi vinogradu nema kruškinih buha.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,455
Ajde popršći kruškinu buvu sa 200l tečnosti po ha, pa češ vidjeti šta će biti, govorim iz iskustva. Generik ili orginal nema razlike u djelovanju, sigurno. Jedino može biti razlike u reziduama.
Ja pricam o vinogradu. Tema je vinogradarstvo a ne vocarstvo. O vockama pojma nemam nit se mjesam u to. A o genericam i originalima ima razlike. Recimo uzmi forum star i spinax extra. Isto ma papiru,osim sto se spinax jakoo tesko topi, i pravi sranja sa nekim drugima preparatima. Grusa se.

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,220
Samo opušteno, isnosimo mišljnja i iskustva. Da gluposti drobim nebih se baš složio. Ja sam probao i jedno i drugo i znam tačno gdje su greške kod nekih stvari.
Tačno dešava se to kod nekih generika da se slabije rastvaraju, ali je djelovanje isto. Problem su "nosači" i stablizatori u preparatu. Pogotovo ako nisu pravilno skladišteni, obično budu negdje na vrućini, tipa kontener, kamijon sa ceradom i sl.
Ali je zato i cijena više nego duplo veća.

vocarcg

Aktivni član
Tu od
3 Ožu 2015
Poruka
830
Pojavilo se na listovima loze, sta moze biti?

Prilozi

• IMG_20230509_172414.jpg
    IMG_20230509_172414.jpg
    28.1 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20230509_172410.jpg
    IMG_20230509_172410.jpg
    26.1 KB · Pregleda: 23

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
2,425
Meni na prvu djeluju kao grinje
Poslikaj list sa doljnje strane
U kasnijoj fazi bi trebao list izgledati kao na drugoj slici

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
3,927
Četke spremne nema straha, kod mene pada kiša ali ništa strašno, ovih dana cu u zaštitu, i ja trošim u vrhuncu vegetacije max 400l hektar na fine šprice i oko 15 bara pritiska, nikad nisam imo bolesti ali se držim preporuke po h špricanja s time da moram naglasit da je kod mene oko 6500 loza na h
20230516_145338.jpg

Papcina

Član
Tu od
31 Sij 2011
Poruka
366
Vidim da se ovdje spominje vezivanje loze pa cu pitati... zna li netko ima li kod nas za kupiti traku za vezacicu (klijesta) a da je traka biorazgradiva? Koliko sam ja nasao sve je plastika u ponudi.... hvala

Najnoviji postovi

Na vrh