• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Re: Vinogradarstvo

barem tolko kolko ga košta škropivo :)

B

BAGERISTA

Guest

imam jedno pitanje i mali offtopic odmah.
Naime imam ponudu za posao,špricanje vinograda,moja šprica,njegov materijal,koliko bi mogla koštati usluga špricanja na 1ha vinograda (stihl motorna šprica je u igri) i mladi je vinograd.2 ili treća godina je loza.
hvala

E sad treba vidit,da nebi na kraju bacio da si ti kriv za neke bolesti,odnosno nemogučnost špricanja kad on to želi.
S time da to odmah definirate,po meni bi bilo najbolje da se cijena pogodi na sat,+ dolazak,pošteno prema njemu i prema tebi,jer najčešče,na kraju bude problema,dali zbog jedne ili druge strane....

Mada i ovo šta je zwer,predložija nije loše,mada nije ralno...

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492

E sad treba vidit,da nebi na kraju bacio da si ti kriv za neke bolesti,odnosno nemogučnost špricanja kad on to želi.
S time da to odmah definirate,po meni bi bilo najbolje da se cijena pogodi na sat,+ dolazak,pošteno prema njemu i prema tebi,jer najčešče,na kraju bude problema,dali zbog jedne ili druge strane....

Mada i ovo šta je zwer,predložija nije loše,mada nije ralno...

Moja preporuka:
S time da onaj ko te naručio sam pripremi materijal.... A ti samo špricu na leđa i obavi fizički dio....
Kako su dečki napisali da ne bi poslije bilo... i da tebe ne optuži da se vinograd pokvario il da je krivo zmiješan materijal....

Po meni špricanje tuđeg vinograda je dvosjekli mač....

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713

nije dvosjekli mač.

Škropivo neka strogo kupuje vlasnik i dane špricanja nek isto odredi vlasnik.

1ha = cca 1000 trseva, za to ti treba 100 l škropiva i cca 2h posla = 50 eur materijala

Kod mene se strogo koriste preporučena čkropiva, pazi se jako na karencu i po njoj šprica. U prvilu to je svakih15-20 dana ne vezano da li se vide tragovi bolesti ili ne. Zapravo kad se vide bolesti već je prekasno

B

BAGERISTA

Guest

Nemoj krivo shvatit,,,,moje je mišljenje bilo ,,,da se na vrijeme sve dogovori,a ne kako to na kraju dođe...:icon_cry::(smirk):

Osobno znam iz svog iskustva,,,,,,,,,a kad na lišču vidiš,,,onda si završija,,,hhehehehe nema onda je bolest več u punom mahu.:icon_rolleyes::icon_rolleyes:
Evo za sad naše se drže ljepo,,još da riješimo..danas tri reda i ko ljepotice su...

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492

Nemoj krivo shvatit,,,,moje je mišljenje bilo ,,,da se na vrijeme sve dogovori,a ne kako to na kraju dođe...:icon_cry::(smirk):

Osobno znam iz svog iskustva,,,,,,,,,a kad na lišču vidiš,,,onda si završija,,,hhehehehe nema onda je bolest več u punom mahu.:icon_rolleyes::icon_rolleyes:
Evo za sad naše se drže ljepo,,još da riješimo..danas tri reda i ko ljepotice su...

Kod nas se više manje svakih 14 dana špricalo i nikad nikakvih problema....
Evo sad je bila neka sitna tuča lupila neki dan i vjerojatno budemo sutra opet špricali (cca 9 dana nakon prošlog špricanja), bolje spriječiti nego liječiti...

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008

zwer,covjek na hektar ima oko 5000 trsova.
ja imam na 1500m2 800 komada.
rekao mi je covjek da je kod njega radio neki sa spricom motornom za 300kn..da nije imao 2 sata posla..znam kada smo stari i ja spricali sa motornom u svom vinogradu, oko 800 trsova,trebalo je 4 minute po prolasku,znaci gore-dolje 8 minuta. i 7 redova, oko sat vremena posla.
malo mu je racunica nerealna!

B

BAGERISTA

Guest

Nema šanse da uškicaš ( ošpricaš) u dva sata 5000 trsova,...to mu reci slobodno,,,a ako more u dva sata nek si ih sam šprica,...:icon_rolleyes:..a jesu ljudi došli čudni.

A samim time pokaza je šta misli ,,i kako če bit pogođen posao..
A da ne pričamo,o poslu,,i ako je to proša za toliko vremena,posao nije napravljen....

Bez uvrede za nikog,,ali kako si i sam napisa,nemoguče,....

Posljednje uređivanje:
B

BAGERISTA

Guest

Malo otac provijerija prije špricanja..

kafvxz.jpg

99owte.jpg

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713

zwer,covjek na hektar ima oko 5000 trsova.
ja imam na 1500m2 800 komada.
rekao mi je covjek da je kod njega radio neki sa spricom motornom za 300kn..da nije imao 2 sata posla..znam kada smo stari i ja spricali sa motornom u svom vinogradu, oko 800 trsova,trebalo je 4 minute po prolasku,znaci gore-dolje 8 minuta. i 7 redova, oko sat vremena posla.
malo mu je racunica nerealna!

negdje sam se ja prepračunal. uglavnom ja mu nema šanse da bi šprical 5000 trsova za 300 kn

B

BAGERISTA

Guest

Nema računice,zato sam napisa,da si ih sam šprica,.....:(nod)::(nod):
Neznam kako ih nije niti sram tako nešto i reč,...
2m4rs6t.gif
,,,samo da mi je vidit toga koji je radija za te novce...
2m5cxo8.gif
,taj nije čist...

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713

Nema računice,zato sam napisa,da si ih sam šprica,.....:(nod)::(nod):
Neznam kako ih nije niti sram tako nešto i reč,...
2m4rs6t.gif
,,,samo da mi je vidit toga koji je radija za te novce...
2m5cxo8.gif
,taj nije čist...

Mi smo nekad imali cca 6-7000 trsova. Za špricanje toga trebalo nam je pola dana i cca 350 lit škropiva s time da smo špricali s traktorskom špricom. Jedan je špricao, drugi je vukao šlauf i to je išlo jako brzo ( kolko god je onaj koji je hodao mogao hodat)

i sad da mi netko veli da je to 300 kn posla - ma i njega nab.... :D

B

BAGERISTA

Guest

Potpisujem,bi rekli,....:(hi):

A mi špricamo,,,naše i imam kžk kranj.300l,,,i znam koliko ide i koliko vremena se izgubi,,,pa sam zato i napisa,...od kad smo zamijenili dizne,,trošimo skoro pa mogu reč nekih 50-80l manje,jer špruci bacaju skroz maglu,i mogu reč da ljepše, ušprica,ostane više na listu,a ne da ga opere ko prije,...:icon_thumright::icon_thumright::(nod):

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008

Naravno da mu za te novce necu spricati,a Nije Ni Cudo Da Nema Covjeka Koji mu Sprica,s Obzirom Na Placanje ovakvog Posla.zalosno Je to Sto Za Hektar Vinograda Treba 100 tinjak Tisuca Kuna,a Sad je Problem Platiti Spricanje i Kosnju Vinograda.a Nema Niti Traktora Niti Spricu,moram Priznati Hrabro!

B

BAGERISTA

Guest

Baš,,,,:(snooze)::(snooze):,ali neče ni imat, s takvom cijenom:(n)::(n):,,,pa nek si sam šprica...

Kolega ne trebaš svaku riječ počinjat s velikim slovom,,,mada meni ne smeta,,,ali nije potrebno,,,,,,a ako ti se sviđa samo daj,....(bez ljutnje):(wasntme)::(wasntme)::(hi):

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008

Na tabletu mi hoce ponekad sam od sebe stavljati velika pocetna slova,nisam skuzio zasto ni kako iskljuciti.mene malo i zivcira.

B

BAGERISTA

Guest

da neidemo u off.....:(hi):,,,ni meni ne smeta,nego me čudilo da svaka riječ ide tako,reko imaš volje i na to mislit,,,a sad kažeš da je sam,,,bo prvi put čujem..

Najnoviji postovi

Na vrh