E ovako kod mene,berba danas završila,,,s time da je muškat(jako loše prošao)on mi je uvijek raniji jedno 20dana,,,ove godine čista žalost od bijelog muškata,jedno 80%totalno trulo,,,nakon 12 špricanja,,i dva puta prošao sa sumporom,,došlo je i do mene gnjileži,suze mi idu na oči kad se sijetim samo truda ali šta je tuje,,,kiša je svoje ove godine donijela.....nači da se ne lažemo,,,,kod mene kuhalo oko pola tinje od 600l,,,utočeno oko 100litara mošta(mladog vina kako očete).prošle godine bila je tona samo Muškata na istom redu i pol....
Malvazija danas brana,,,naravno uz slike,koje sam ja sliko,jer za drugo i nisam,,prvi puta od kad znam za sebe da je potrgano bez mojih ruku(zdravlje neda)
malvazija pobrana,,i na redu i pol kuha jedna bačva od 750l,,nači trebalo bi bit oko 500-550 litara mošta,,,ostatak prodan kao svake godine 1tona,,,,i tako je u konobi još 600litara starog,šta muškata šta malvazije....
Crno gržđe pobrano,,,i zadovoljan sa kvalitetom i prinosom,,,,njega imam jedan red i mogu reč da je skoro bacio ko malvazija...
prije slika ču reč samo da u kvaliteti grođa ove godine je skoro ko ilani sa bijelom malvazijom i crnim kojeg imam par vrsti,,,,,,,ali kod muškata,,to nemogu reč,nažalost je ove godine tako.........:evil::evil::evil:
Prinos,puno slabiji u cijelom izračunu,,ali dobro da je itako,,,čujem u labinu i okolici,,,kao i bližim selima,da su prinosi pali i do 60%(pustimo one koji preuveličavaju)ima ih i bit če ih ko uvijek...........
evo par slika..
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us