• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
U pozadini skroz u magli se vidi sljeme

Prilozi

• IMG_20200623_192444.jpg
    IMG_20200623_192444.jpg
    35 KB · Pregleda: 18
  • IMG_20200623_192523.jpg
    IMG_20200623_192523.jpg
    26.2 KB · Pregleda: 20
  • IMG_20200623_192541.jpg
    IMG_20200623_192541.jpg
    36.7 KB · Pregleda: 19

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Imaš sve pofrezano?
Ne pušta ništa. 😉

Prije pofrezano sad samo sa strugacem postruzem da neidem u dublju obradu,,,

Gospon plemeniti znate da se ne pije dok se šprica;)

A kaj da ti recem kad ti je vec sve receno,,,
I ne pijem ja vec se okrepljujem,,,

Dojdi i pogle ak pušta, ak najdeš da pušta dam ti ju😉

Imam ja jednu takvu al pusta (pas joj mater) zato sam i pitao,,,
Inace neznam niti jednu a da ne zajebava,,,
Jesi nesto kemijao ili originalno ne pusta?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Možeš mi ju odmah donesti, jer sve te puštaju. Ne pomaže im previše niti debeli namaz vazelina na navoj, zato nemoj, nemoj molim te...
Jeftina je, vrijedi svake lipe - točno. Da nije svemirski brod - nije, da s njom pošpricamo - pošpricamo, ali da ne pušta - pušta, neshvatljivo i previše.

Ja sam jednu takvu "zelene boje" kupljenu u Mađarskoj potrošio, kupio sam onda u ZG drugu "crvene boje", prije cca mjesec dana mi je na njoj zviznula sviječicu, abrajsala "sam tak" z navoja. Del sam drugi, rezervni, rabljeni cilindar i pičim dalje.

"Spominam se i kroz život družim" sa stotinama ljudi, nemaju baš svi šprice Štilovke.
Imaju i sve te koje kakve made in PRC, bez obzira da li su vilageri, štrausi, grashopersi (namjerna mala slova). Sve je to jednostavan, a jako uspješan kineski motor i hrpa nekvalitetne plastike. Koliko para toliko muzike. (Ja sam recimo mojoj pumpu za škropivo demontiral prvog dana, odmah poslije špricanja dvadesetak voćki. Ja i dalje špricam sve te voćke i desetak metara u zrak i bez te pumpe.) Ne bi ti napisao da mi nisu poznata bezbrojna iskustva s tim modelom.
Sve je to isto, jeftino, a dovoljno dobro sranje, da si pošpricamo to što imamo, a da ne bankrotiramo radi strojčeka.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Na susjedovoj Kasei sam remontiral pumpu. Poderal se semering i procuril je, pa je zacvikal lager. Sreća kaj je pri prvom paljenju osjetil da nekaj ne valja, pa nije potegnul “ko sivonja”. Za par kuna je kupljen inoks lager i novi semering te pumpa opet radi.
Probal je bez pumpe, ali nije išlo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
uzabIcO.jpg

Prva, ali rezervoar 20 lit, teška.

ZJ ide, ide nema problema, mogu ti pojasniti detalje kako ide, ne treba pumpa, jer nije dobro rješenje čim postane na tren bez škropiva...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Dapače, svaki je savjet dobro došel. Bilježim se s poštovanjem.

Prespojili smo ulaz, ali nije išlo.
Ne znam, možda za vinograd ide jer je nisko, ali njemu treba za voćnjak i izlazna cijev stoji visoko.

Edit: par slika.
Rastavljena pumpa

Složena, s inoks lagerom

Radi se o ovoj šprici

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
XQhOBxw.jpg

JTqX3NK.jpg

cU2SxG0.jpg

FZJYWue.jpg

Q3pxbg8.jpg

cQpgomM.jpg

Ovo je radilo samo 1 dan (jedan dan) i nikad više, kategorija SMEĆE. Špricam i dalje bez toga, na visinu preko 10 m, sa nastavkom, koljenom prije raspršivača atomizera.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Cilindar sam imao zabadava, doma u garaži. Alat u ruke, cca pol vure posla i ona dalje radi.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Možeš mi ju odmah donesti, jer sve te puštaju. Ne pomaže im previše niti debeli namaz vazelina na navoj, zato nemoj, nemoj molim te...
Jeftina je, vrijedi svake lipe - točno. Da nije svemirski brod - nije, da s njom pošpricamo - pošpricamo, ali da ne pušta - pušta, neshvatljivo i previše.

Ja sam jednu takvu "zelene boje" kupljenu u Mađarskoj potrošio, kupio sam onda u ZG drugu "crvene boje", prije cca mjesec dana mi je na njoj zviznula sviječicu, abrajsala "sam tak" z navoja. Del sam drugi, rezervni, rabljeni cilindar i pičim dalje.

"Spominam se i kroz život družim" sa stotinama ljudi, nemaju baš svi šprice Štilovke.
Imaju i sve te koje kakve made in PRC, bez obzira da li su vilageri, štrausi, grashopersi (namjerna mala slova). Sve je to jednostavan, a jako uspješan kineski motor i hrpa nekvalitetne plastike. Koliko para toliko muzike. (Ja sam recimo mojoj pumpu za škropivo demontiral prvog dana, odmah poslije špricanja dvadesetak voćki. Ja i dalje špricam sve te voćke i desetak metara u zrak i bez te pumpe.) Ne bi ti napisao da mi nisu poznata bezbrojna iskustva s tim modelom.
Sve je to isto, jeftino, a dovoljno dobro sranje, da si pošpricamo to što imamo, a da ne bankrotiramo radi strojčeka.

Kak ti znaš nek ja bolje u kakvom je stanju moja šprica? Ajde mi to objasni? Mislim ak velim da ne pušta onda ne pušta, a dal bude i kad počela puštati ja neznam.

Prije pofrezano sad samo sa strugacem postruzem da neidem u dublju obradu,,,

A kaj da ti recem kad ti je vec sve receno,,,
I ne pijem ja vec se okrepljujem,,,

Imam ja jednu takvu al pusta (pas joj mater) zato sam i pitao,,,
Inace neznam niti jednu a da ne zajebava,,,
Jesi nesto kemijao ili originalno ne pusta?
Za sad niš nisam diral osim onoga vanjskoga šlaufa kaj ide iz posude na ručku. To kad sam kupil špricu nije ga bilo, pa kasnije došel.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Kak ti znaš nek ja bolje u kakvom je stanju moja šprica? Ajde mi to objasni? Mislim ak velim da ne pušta onda ne pušta, a dal bude i kad počela puštati ja neznam.
Oho, polako kolega, g. Kupljenec. Evo ja budem preformuliral moju izjavu: od naših 100 takvih šprica svima pušta na poklopcu rezervoara za škropivo, osim tvoje. Ti si bio sretnik kao i dobitnik na lutriji, čestitam ti i stoga sad moraš zaista uživati dok s njom špricaš, jer večina nas vlasnika tih sranja ti je usrana, pardon, mokra od škrpiva koje curka ispod navoja poklopca po leđima.

Tebi za više zadovoljstva, ja sam jako puno s tim eksperimentiral, probal sam napraviti dodatni dihtung od gume, pa od silikona, pa dihtung ovakvi, pa dihtung onakvi i "sve u zalud bješe moja nada". Kak sam bil napisal, imam treču takvu u vlasništvu i na hrptu / leđima, zato naj me više z njom zajebavati, prosim te. (Dok ti izgovoriš A-T-O-M-I-Z-E-R ja ga bormeš več pokvarim... ili morti složim, ak je pokvarjeni.)

I oprosti kaj sam te krivo definiral da tvoj poklopac ne pušta, samo naši puštaju. Naj se srditi još te jemput lijepo prosim.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Danas poceo zalamat

View attachment 27501
Kolko ti je cca površina vinograda? Stvarno je preljepo.

Oho, polako kolega, g. Kupljenec. Evo ja budem preformuliral moju izjavu: od naših 100 takvih šprica svima pušta na poklopcu rezervoara za škropivo, osim tvoje. Ti si bio sretnik kao i dobitnik na lutriji, čestitam ti i stoga sad moraš zaista uživati dok s njom špricaš, jer večina nas vlasnika tih sranja ti je usrana, pardon, mokra od škrpiva koje curka ispod navoja poklopca po leđima.

Tebi za više zadovoljstva, ja sam jako puno s tim eksperimentiral, probal sam napraviti dodatni dihtung od gume, pa od silikona, pa dihtung ovakvi, pa dihtung onakvi i "sve u zalud bješe moja nada". Kak sam bil napisal, imam treču takvu u vlasništvu i na hrptu / leđima, zato naj me više z njom zajebavati, prosim te. (Dok ti izgovoriš A-T-O-M-I-Z-E-R ja ga bormeš več pokvarim... ili morti složim, ak je pokvarjeni.)

I oprosti kaj sam te krivo definiral da tvoj poklopac ne pušta, samo naši puštaju. Naj se srditi još te jemput lijepo prosim.
Ma ne sredim se, samo velim za sad je sve ok. Ali to ne znači da nebude propišal dihtung. Ali probaj si napravit dihtung od teflona, kupiš ga pol metra 5mm debeloga i zacrtaš i zrežeš, to bi bilo pp meni dobro.

Najnoviji postovi

Na vrh