• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja i supruga smo danas bili u našim goricama / vinogradu. Ranije se sorte bude, tjeraju, graševina još kao miruje. Jutros je moj mobitel pokazao da je u neko doba bilo - 2, za naredna dva jutra bude po prognozi isto tako. Ja sam malo prošetao trsjem / po redovima, za sad nisam uočio štetu od mraza.
IMG_20230405_113221.jpg
IMG_20230405_113256.jpg
Poslije Uskrsa, planiramo da budemo posadili nove trse na prazna mjesta, morali budemo i pokositi i tako svašta nešto bude na dnevnom redu...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
meni se čini da je bio minus ali nije bio mraz...nije se vjetar smirio cijelu noć tako da mislim da je uspio rastjerati...nadam se da bumo preživeli...meni trešnja tak lijepo cvate...sva bijela...a prevelika da ju bilo kak štitim...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
Istina...veli mi frend da i kod nas tak bilo..sutra je ista prognoza...zapravo losija nego dns...za dns bilo -1 a sutra -2...bumo vidli kak bude...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Žena u vrt posadila gredicu krumpira i upravo je počel "pikati" iz zemlje. Stavil sam prek njega deblji najlon. Bum videl sutra kaj bu.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Lee Champa ,koliko radiš vinograda?

Plus..ljudi obicno imaju vinograd radi konačnog proizvoda tj. vina a ti ga imaš za pokazivanje..za to treba žrtva..tj. slugu s prvim i zadnjim pogonom
;) Obzirom da je kolega @vlč.puknuti bil malo nezadovoljan, ako ja pokažem što sam radio "v goricama", moram onda sad pokazati današnji "uradak". Ovak' nas je dočekalo, zlatni tepih od maslački / regači :):
IMG_20230411_123217.jpg
IMG_20230411_132355.jpg
IMG_20230411_132404.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Danas smo "dosadili / posadili" novih 25 komada trsova, popunili gdje je trebalo, a onda sam ja malo brundao s flaksericom i kosilicom. Na kraju dana smo ih ostavili "u ovakvom neredu":

IMG_20230411_185342.jpg
IMG_20230411_185338.jpg
A što je najljepše i naj vrednije od svega, stigli smo se družiti s našim susjedima, okupilo nas se danas čak osmero :ppozdrav:.

Zutra si ponovo / z nova popievamo: na brege, na brege, na brege, lijepe je gore nam ;):)🎶.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Moj je odabir zatravljen zeleni "hodni dio", travnati tepih, između redova. Dok sam i ja sve pofrezao, nisam dugo iza kiše mogao u trsje, bilo je blato. Sada po travi mogu skoro odmah.
Inače ovako za vidjeti sve uredno pofrezano meni je lijepo i znak da si marljiv, bravo za tebe.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,768
ja sam se dvoumio dal da frezam oko trseva ili ne...na kraju sam sve posijao mješavinu trave i djeteline...sve pokosim..zadovoljan sam kako mi drži vlagu djetelina ljeti...

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,998
Ja isto ove godine kasnim sa svime, doduše vinograd smo uspjeli završiti, a sve ostalo još čeka, baš mi se nakupilo obaveza, k tome nas i vrijeme nije poslužilo, a dani/mjeseci lete, 1. maj je pred vratima.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
A ne, ne 🤣, ta je još bila "sklepovana" u SFRJ, vidiš da je "nepoderiva" 🥳. Dok ju pokreneš pjevušiš onu "sim, tam, sim, tam, sim taaaaam", sim tam ti samo maaaaašiiii" tak nekak 🤣🥳🎶🎶🎶🎶🥂

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Prvi put da vidim takvu fleksericu,
Koliko se može pofleksati u jednom danu?

Najnoviji postovi

Na vrh