Gledam sad poljoprivrednu i vidim prilog o pcelarstvu.
Pa me zanima dali ima netko viska ovoga protiv varoe?
i da jos nesto. prije nekih mjesec dana sam isao vrcati med iz kosnica,medutim dok sam izvadio nekoliko nastavaka i krenuo vrcati vidio sam da ima dosta licinki i da ima meda,ali zbog toga nisam vrcao jer je bilo dosta licinki. Vratio sam sve nazad u kosnicu pa ce bit valjda vise srece drugi put.
A kako Vi koji imate,jel vrcate med ako vidite da ima dosta licinki?
Ima netko za prodati pogacu za prihranu pcela?
Da im sad ne dajem secer i vodu.
pa kaj ne kupiš u trgovini
Citao sam negdje na internetu da postoje metode lijecenja reume pcelinjim ubodom, a eto ima i alergicnih na ubod. Pcela je plemenita zivotinja, a poznavajuci svu tehniku danas strucnjaci jos nisu uspjeli vjestacki napraviti med identican onom sto ga pcela napravi, pa razmislite malo.
Pozdrav za Teslić,:icon_pidu: Jeste pčela plemenita, ali njen serum koiji ubrizga prilikom ujeda, jeste za nekoga antireumatski, ali za nekoga tko je na to alergičan može biti i smrtonosan. Vidi kako je prošao tomo 420 prilikom ujeda osa, zaista za nekoga je to opasno, dok za nas koiji nismo alergični na ujede, to nepredstavlja nikakav problem, pa nam je to pomalo neshvatljivo. LP
Dobro je znati:
http://zagreb.stvaram.info/index.php/novinarstvo/62-zdravlje/340-kad-vas-ubode-pela-osa-strljen
Imam frenda alergičnog na ubode pčele,ose ili stršljena i nosi uvijek sa sobom tablete ,dok brata kad mazne mora odma na hitnu i zveknu mu inekciju jer se počne gušit .To mu se dešava od kad su ga (dok smo radili po šumi) izboli stršljeni i od tada je alergičan ,kažu da tri stršljena mogu ubit čovjeka ,mene su prije 20-ak godina maznula dva išo sam na hitnu na inekcije jer me bacalo al hvala bogu nemam daljnjih problema slobodno me mazne koja pčelica ili osa.
Bagrem je ove godine medio super, bice meda konacno nakon 2 lose godine.:icon_kidra: