Gledam sad poljoprivrednu i vidim prilog o pcelarstvu.
Pa me zanima dali ima netko viska ovoga protiv varoe?
i da jos nesto. prije nekih mjesec dana sam isao vrcati med iz kosnica,medutim dok sam izvadio nekoliko nastavaka i krenuo vrcati vidio sam da ima dosta licinki i da ima meda,ali zbog toga nisam vrcao jer je bilo dosta licinki. Vratio sam sve nazad u kosnicu pa ce bit valjda vise srece drugi put.
A kako Vi koji imate,jel vrcate med ako vidite da ima dosta licinki?
Ima netko za prodati pogacu za prihranu pcela?
Da im sad ne dajem secer i vodu.
pa kaj ne kupiš u trgovini
Pozdrav za Teslić,:icon_pidu: Jeste pčela plemenita, ali njen serum koiji ubrizga prilikom ujeda, jeste za nekoga antireumatski, ali za nekoga tko je na to alergičan može biti i smrtonosan. Vidi kako je prošao tomo 420 prilikom ujeda osa, zaista za nekoga je to opasno, dok za nas koiji nismo alergični na ujede, to nepredstavlja nikakav problem, pa nam je to pomalo neshvatljivo. LP
Prijatelju, ako su ti toliko pčele zalegle novog legla, mislim da možeš slobodno staviti novi nastavak-medni, ja između stavim matičnu rešetku, da znači matica nemože preći u treći nastavak, da zalegne leglo, samo pčele, i gore ti bude čisti med. I to postavi skoro da ne zakasniš. Za informaciju ,,iskreno,, iz dvije košnice koje su prezimile zimu zdrave i dočekale proljeće zdrave, iz 12 okvirova znači uzeo po 6. okvirova iz obe košnice 29.05.2013.g. izvrcao 21 kg. meda, i pčelama sigurno ostavio po 5 kg. u svakoj košnici i mislim vrcati ponovo u 7. mjesecu. Ja pčelarim s dva nastavka, LR košnica, lakše i jednostavnije. A što se tiče tih satnih osnova tu se ništa sigurno nemože reći, svaki trgovac tvrdi da su eko? e sada vrag bi ga znao-valjda su, ali bitno je što pčele donesu. Za boje OK, to si ti sve dobro sredio, i ja koristim, bijelu, žutu, plavu i zelenu sve je to OK, samo koristi na bazi vode znači eko boju, nikako neki razređivač.
prvo nam morate napisati kako izgleda košnica
Tako je, koristim gornju pokrovnu rešetku, ali mi je poklopac bez zračnica, ja u gornjem dijelu poklopca iznutra, koristim stiropor od 2 cm koiji nevadim ni zimi, ni ljeti, znači ljeti štiti od velikih vrućina, a zimi kao toplinska izolacija. Ali neboj se za leglo nemože se u ovo doba zahladiti, pčele to griju sada lako za to nesekiraj. Reci mi koje košnice koristiš?
Neznam jesam li te dobro razumio, ali ako ti je plodište, znači gdje je matica, u dva nastavka a treći koristiš kao medište, nisi ništa zeznuo. Rekao sam ti to ti je zbog velike količne pčele, i prilikom pregleda moraš dosta skidati malo, teže sve to pregledat, ali nije to nikakav problem tu su sigurno dobra i jaka društva koja mogu dobro nanijeti, kada medi i kada je dobro vrijeme, ali isto tako i dosta pojesti kada nemogu izaći zbog vremena. Kod nas roj pčela se kreće oko 200 kuna.