oficir
Dobro znana faca
- Tu od
- 23 Velj 2013
- Poruka
- 7,051
Ti to pravo napreduješ. Svaka čast. handshake): Koliko si sabrao košnica? Što se tiče sirupa, ja dajem mladim i slabim rojevima za početak sirupa svaku drugu večer odprilike 1-2 dcl, i to nekih 10 dana pa napravim pauzu, od 10 dana, ali sve zavisi i od vremena i to kako se pčele razvijaju. Njima je šećerni sirup stvarno najbolji stimulans. Matica čim osjeti dobar unos odmah počne sa zalijeganjem legla, i to se razvija ekstra. Prati stanje kako se razvija društvo i koliko ima zatvorenog legla, čim uočiš 2-3 okvira legla, s šećerom možeš prekinuti. Nemoj me pogrešno shvatiti, nisam profesionalac i napominjem tako osbno radim, sve ti je individua svaki pčelar govori drugačije i radi
drugačije. Tako ćeš i ti kada vidiš što se tebi pokazalo najbolje. LP.
Jos jednom hvala ti na odgovorima,pomogao si mi.
Sad imam 4 drustva,dva dosta jaka i dva nova slaba.
Dajem im sirup po 3dl svaku vecer e nisam znal da je 10dana dosta to me zanimalo al posto je jako ljepo vrijeme od kad smo ih dopeljali sutra bude 7dana i mislim da im je danas zadnji dan al moram ih pogledat kak im ide od njih ne ocekujem ove godine nista meda samo nek dobro ojacaju do zime i nek dobro prezime.a od ove dvije jace bude nekaj meda ja se nadam.