• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koronavirus

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,531
Ajd primjerice sad ja sam još srednjoškolac, i kažu na jesen će se ići u školu. A kak da ja sad idem u školu? I primjerice nek se neko u školi zarazi, što? Svi učenici+obitelji 2 tjedna samoizolacije? Kako da ne, na polju su mi duhan i kukuruza, i da dva tjedna doma kroz prozor gledamo kak bi se danas lijepo mogao brat duhan, a on na polju propada.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,741
Za sad vlada "avanTurizam" u HR :hahah: :devilish:
OPTIMIZAM STRUČNJAKA
Lauc kaže da nije sve tako crno: Oni koji su preboljeli covid vjerojatno se neće opet zaraziti, ali do kraja rujna moramo smanjiti broj novih slučajeva
 

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,335
Taj stožer, to je takva hrpetina rentabilnih budala da svijet nije vidio. Ali valjda nijedna mjera nema veze s vezom i logike. Ljute se eto što netko ne poštuje neku mjeru, pa kako ako ne vrijedi za svakoga isto. Eto svadbe su bila žarišta, a more na kojima nije bilo ništa bitno, tu neće bit, pa se sad čude ma otkud toliko zaraženih, da to je bilo baš teško zaključit da će se tamo netko zarazit, šta slana voda je otjera? Pa sad išćuđivanje, joooj stavljaju nas crvenu listu, pa nek nas stave.

Ove pomoći za koronu isto, ja je nisam dobio, niti imam za šta, niti mi treba, niti ću tražit, ali nisam vidio ni jednu firmu još da je dobila kojoj je to krvnički trebalo. Ošli novci ama baš svuda osim kuda treba, sad ćemo to plaćat do kraja života. Pa bolje nedaj nikome, i ovako i onako su se firme pozatvorile, jbg takva je situacija, je ali mi dijelimo za spas proizvodnje Grubniću i Severini, pa koji qurac oni proizvode?! Ova Nina bila mi je nešt normalna u očima, ona kaže njoj treba pomoć. Gaže si naplaćivala 20000 eura, sad nemaš za kruh, crkni p*cka ti materina.... Gamad sve i lopovi, uvjek smo svetiji od pape, jbg jače je od mene, oprostite...
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,221
Nije mi bilo jasno u 3-4mjesecu da je bilo toliko kapitalu stalo do čovjeka da je sve moralo stat da se očuva zdravlje još znajući da najviše stradaju oni koji uglavnom ne mogu taj kapital stvarat, isto tako nije mi jasno sad čemu opet toliko trajbanje i izlaganje ajmo usporiti, NE STAT, sad bi opet trebalo jedno mjesec dana da se očistim kad ova bagra iz inozemstva ode će.
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,133
Ja sam misljenja kao i kolega AntonioJD i Viduka OPG.
To nije nikakav smrtonosan virus i po meni nikakve mjere ni restrikcije nebi trebale postojati.
Ako ga tko dobije ili bude ozdravio ili umro, trece nema.
A za ove pjevace i ostale lezilebovice, nemam komentara, ako nemaju za zivot nek idu u Njemacku ili bilo kud.
A sto se tice nas sa sela, mislim da nas ne mogu strasiti s koronom i s nekakvim krizama.
Skrinje su pune mesa, kokosinjci i svinjci su takoder puni, vrtovi su puni povrca, pa nek onda zabranjuju sta god hoce.
I kako veli kolega Viduka, nek nam ne daju mrdnuti godinu dana s mjesta, pa nek onda najvrijedniji i najuporniji opstanu.
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,543
jadit se možete, al ne se kočoperit...to možete tek kad budete potpuno samodostatni...od vode, struje, goriva, hrane i odjeće, pa do vlastite biljne apoteke...
tek onda terati sve u tri piiiii.....
a na tome treba dugo radit...možda čak jedna generacija neće biti dovoljna...:(
 
  • Like
Reactions: ZJ

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,531
A mislim ono, šta ako 5 godina nebu cjepiva pravog, šta ćemo tih 5 godina bit pod maskama, mislim ako ga se bojiš zatvaraj se u kuću i maskiraj kolko te volja, pusti nas ostale na miru.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,741
Ja sam puno toga novog naučio.
Vjerovao sam "stožeru" ali - jako su me iznevjerili, premalo su struka, a previše su u službi politike...
Vidio sam ove godine "puno smrti radi Korone": u Italiji, Španjolskoj i mnogim drugim državama Svijeta.
Nastojim razmišljati svojom glavom. Ne bojim se, ali gledam s prijezirom na budalasta i blesava ponašanja "ekstremnih pojedinaca", evo par primjera:
- nas stotinjak u četvrtak u Kaufladu nosi maske, a ide jedna "ženska spodoba", mlađa od mene i švrlja među nama. Zapravo i nije ona kriva - gdje je tu bio "zaštitar", gospođo maska je obavezna, za Vas nema ulaza,
- ili danas u Lidlu, svi imamo maske, a par pojedinaca ju ima "ispod brade", a više njih ju nema na nosu, pa koga ti "svaki taj pojedinac" praviš blesavim, nije ti udobna, nije niti meni majmune jedan...
I da, nema tu veze koliko netko ima mesa u škrinji, ili milijuna u banci, ako te zla sreča zakači, pa podlegneš, jednostavno, samo si još jedan broj u nizu, a tvoju škriju od mesa budu praznili neki drug i tvoje milijune budu dijelili neki drugi, pa se ti sad raduj i veseli...

Ja sam za, ajmo pošteno: pa tko opstane opstane. Ne podnosim silovatelje društva i društveno prihvatljivog ponašanja, neki se red uvijek mora znati.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,647
Kolega Plus, znam da se ne bumo složilili, ali ja masku sad ne nosim nigdje. Ak me ne puste u dućan, odem u drugi...ali to se obično dogodilo u praznom dućanu gdje ionak nema ljudi. Čemu???
Maska ti je zaštita kak da siješ brašno na sito od čekićara...gluma i znak pokornosti. Brunda i nikaj drugo.
Nosil sam ju ožujku, još dok se nije znalo kaj i zakaj, pa su me svi u dućanu blijedo gledali.
Silovanje društva je ovaj beskorisni stožer i bolest koja to i nije...uz odluke koje nemaju veze s mozgom...koje vrijede samo za stoku sitnog zuba.
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,074
Ne nosim niti planiram da nosim masku. Na početku korona krize sam je nosio i držao distancu ali kada sam vidio da je sve politizovano i da je to sve prepumpano hoću da živim i umrem kao slobodan čovjek dok mi neko na silu ne ubode vakcinu u guzicu.
Do tada NSP i oni koji ga zagovaraju mogu da me poljube u već pomenutu.
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,543
da skinemo malo famu oko tih maski...
ukoliko hoćete biti fer prema trgovcima, pekarima, ili drugim običnim ljudima iz x djelatnosti, razmislite što njima radite ako ne nosite maske...stavljate ih u problem, prva opomena, druga opomena i onda kazna...iz tog aspekta odgovornosti prema bližnjem, maska da...

ali s druge strane, uvijek možete napraviti pokus i vidjeti štiti li maska od ičega iz naše okoline, jednostavno...
stavite masku, a tri metra od vas neka netko drugi zapali cigaretu... ako osjetite dim unatoč maski, osjetit ćete i virus...a vjerujte, osjetiti ćete...
tolko o maskama...🎭
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
8,884
Ono: "ne mEže u trgovinu bez maske!"
Odem u LIDL, pred vratima, "carinik" traži masku. Metnem onu vojnu! Carinik me dopelje šefici da ju pita smijem li ući takav.
Dopustila, ali drugi puta moram....
Velim joj: - ima li ta vaša maska atest jer moja ima?
.........
Da ovi iz tzv. stožera mi idu na Q!!!!!!!!
Rade kak njima paše. Onoga čovjeka kaznili što je vozio gnoj na polje i nije bio s nikim u kontaktu, a onoga pustili u Sabor jer im je tada trebao glas radi većine.
Ma: rakijicu, špeka, luka, salate, vina .....i masku...... da drugima ne izazivaš glad!
 

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,221
da, nema tu veze koliko netko ima mesa u škrinji, ili milijuna u banci, ako te zla sreča
Pazi to mi je satisfakcija, ta škrinja, to meso to povrće,ta sloboda života na selu u ovim trenucima su mi je najveća plaća za svu muku i trud, i da ti rečem ja novu blokadu onakvu kakva je bila čak i strožu želim ne zbog korone, već upravo zbog đabalatora i neradnika, pa čak i zbog onih koji misle da mogu sve s novcem.
I kažeš da ne vjeruješ više stožeru,normalno da je tvoje razočaranje veće, ja im nikad nisam ni vjerovao jer sam znao da su instrument za nečije potrebe dali političke gospodarske ili kakve već.
I zapamti".... pravila pravila da bi me udavila ili kičmu stavila neka glupa pravila u crno me zavila i skroz pošašavila........ "
Ima toga još samo mi se ne da više pisat, ionako se nikad po ovom pitanju nećemo razumit.
P. S zla sreća vreba svukud promet hrana, alkohol, žene, zmije, stršljenovi.......
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Oko stožera dijelim mišljenje s večinom tu na forumu. Kaj se tiče nošenja maski imam svoj stav. Još na proljeće sam malo proučaval podatke o maskama i došel do zaključka da je maska FFP3 s filterom najsigurnija za korisnika, ali ne štiti druge ako je korisnik zaražen. Platnene višekratne, a mislim da i kirurške imaju svrhu štititi druge od nas. Možda u tom svojem razmišljanju negdje griješim, ali na njemu temeljim svoje ponašanje.

Imam višekratnu pamučnu masku i koristim je kad idem u dućan. S obzirom da mi se magle naočale, često je nosim samo prek usta. Držim da korištenjem maske sprečavam širenje virusa ako sam ja slučajno asimptomatski nositelj. Čak i ako je samo prek usta, jer se kapljice šire uglavnom kroz usta. Uz to gledam da držim razmak. Nije mi to teško i ne opterećujem se time jel to neophodno ili nije. Dakle ne nosim masku zbog sebe nego zbog drugih s kojima dolazim u kontakt i smatram takav način odgovornim ponašanjem.
 

LAKI

  
Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ja sam puno toga novog naučio.
Vjerovao sam "stožeru" ali - jako su me iznevjerili, premalo su struka, a previše su u službi politike...
Vidio sam ove godine "puno smrti radi Korone": u Italiji, Španjolskoj i mnogim drugim državama Svijeta.
Nastojim razmišljati svojom glavom. Ne bojim se, ali gledam s prijezirom na budalasta i blesava ponašanja "ekstremnih pojedinaca", evo par primjera:
- nas stotinjak u četvrtak u Kaufladu nosi maske, a ide jedna "ženska spodoba", mlađa od mene i švrlja među nama. Zapravo i nije ona kriva - gdje je tu bio "zaštitar", gospođo maska je obavezna, za Vas nema ulaza,
- ili danas u Lidlu, svi imamo maske, a par pojedinaca ju ima "ispod brade", a više njih ju nema na nosu, pa koga ti "svaki taj pojedinac" praviš blesavim, nije ti udobna, nije niti meni majmune jedan...
I da, nema tu veze koliko netko ima mesa u škrinji, ili milijuna u banci, ako te zla sreča zakači, pa podlegneš, jednostavno, samo si još jedan broj u nizu, a tvoju škriju od mesa budu praznili neki drug i tvoje milijune budu dijelili neki drugi, pa se ti sad raduj i veseli...

Ja sam za, ajmo pošteno: pa tko opstane opstane. Ne podnosim silovatelje društva i društveno prihvatljivog ponašanja, neki se red uvijek mora znati.
Ako ti nosis masku onda si zasticen sta te briga za druge sta ce I kako ce
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,531
Ako ti nosis masku onda si zasticen sta te briga za druge sta ce I kako ce
Pa nije baš tako, jel nije da maske, ove koje se većinom nose, štite druge, a ne nas?
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,441
i došel do zaključka da je maska FFP3 s filterom najsigurnija za korisnika, ali ne štiti druge ako je korisnik zaražen. Platnene višekratne, a mislim da i kirurške imaju svrhu štititi druge od nas.

Kako kvalitetnija stiti nas od drugih, a obicna platnena stiti druge od nas? Ovo mi je malo nejasno...


Netko spominje dim, koliki je promjer cestice dima, a koliki virusa? Isti, veci, manji?
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh