Nešto malo o tome koja sorta koju oprašuje ima na str.Fragrariehttp://www.fragaria.hr/Clanak-sorte-oraha--jupiter-35.aspx
žšto se tiće tablice djelomićno bi se složio s njom amerikanci tako rade što gušće i iznesi iz njega u 20 godinakoliko možeš, na kraju kad se sve zbroji isto je, što se tiće oprašivaća znam dobro koja ide uz koju ali nisam imao vremena da dobro analiziram i napravim tablicu pa sam mislio možda netko ima
ž
spayder vidim da imaš znanja i iskustva pa te molim za pomoč, naime kao što si vjerojatno već uočio ja sam početnik u sadnji oraha i ovih dana bi posadio 2 hektara oraha uzeo bi jupiter, saturna, seiferdorfer i ako mi možeš preporučiti još jednu sortu koja bi se najbolje uklopila sa ove tri.
koja od tih sorti bi bile oprašivači a koje glavne sorte i dali je ok da se uzme npr. po 45 kom. od svake ili je neki drugi omjer bolji.
Zašto kad seiferdorf cvijeta zajedno te je samooprašivać posadi samo njega iz iskustva mi se pokazao najbolji sad ću saditi još 120 kom za koji dan u fragariji 70,00 kn
nevidi se slika
80 cm - metra
prije 10min sam zvao fragrariu i kažu da sada nemaju više sadnica može se rezervirati tek za proljeće.
odnosno i sada imaju ali po 2-3 kom.
Neznam dali si ti rezervirao prije ili......?
I reci mi molim te dali je bolje uzeti veće sadnice 1.5m-1.8 m ili ove manje do 1m.
Sta mislite orašari jel ovo bila greška ?
Bacio sam stajnjak i plitko ga zaorao......kod manjih bi mogli bit ok.ali kod nekih vecih vidio sam presjecenog korjenja
Zašto kad seiferdorf cvijeta zajedno te je samooprašivać posadi samo njega iz iskustva mi se pokazao najbolji sad ću saditi još 120 kom za koji dan u fragariji 70,00 kn
jesi li već pripremio rupe za ovih 120kom?
Nažalost nisam, mislio sam danas, kad kiša, a friško poorano i potanjurano još sam podrivao tako da nemogu s traktorom unutra dok ne prosuši
Slično je i kod mene, podrivano, bačen stajski gnoj i kalcit i sada bi trebalo poorati, pofrezati i saditi. Ai prema prognozama to neče biti tako skoro.
Sa čime si misli kopati rupe
Izbušim traktorskim bušaćem
Koji promjer i nakoju dubinu bušiš.Koliko vremena se potroši za stotinjak rupa.