Zanimljivo, ali nije bilo grmlja. Samo korov, trava. Cudno kako u tih gooodina neobradjivanja nije nikakvo drvenasto bilje naraslo, osim samoniklih sljiva na jednom dijelu. Inace to je, kazu, dobra zemlja za ratarske kulture .abrkili kaže:čuj,mogao bi..samo ako nema baš previše korijenja i kojekakvog grmlja.....
To sam htio cuti. Fala na komentarima.Ratarko kaže:Dobro izgleda oranje .
Malo se majstor patio sa dubinom na početku njive ali tamo malo niže je odlično . Bitno da je ravno a vidim da je .
Istina ta buka čuje se iz mjenjača, diferencijala, jer brzina u kojoj orem je kao neki multipower, kloji koristim samo za oranje, inače nema takav zvuk. Pa jako bi se nagnuo i iz kabine bi izgledalo grozno, mislim da netko ko nikad nije vozi rusa, sjedne unutra na takvom nagibu i pogleda dolje, usro(pardon) bi se od straha. Uglavnom jako je stabilan iako je visok, jedanput sam ja upo u kanal dubok ko prvi kotač, al se nisam okreno, al bilo je malo jebeno. Rus se može proširit, pomicanje kotača po osovini, al i mogo bi biti širi kojih 20 cm, al ja za to nemam potrebe pa je sve na tvorničkim postavkama.suljos kaže:Slusam ovu buku,pa sva po meni dolazi iz mjenjaca/diferencijala,jel se to moze malo podihtati ispod kabine?I da pitam,taj traktor je jako visok,recimo da ores 40 cm,koliko bi se onda traktor nagnuo?
Rajtek kaže:Malo si pretjeral s tih 20%, onda bi po tome moj rus išo 29 km/h, a ja tvrdim da ide 35, jer mjereno je autom iako i to nije neka sigurnost. Čuj proklizavanja nije bilo zato nevjerujem da je tolko odstupanje u brzini, bez ljutnje.
Ratarko kaže:Rajtek kaže:Malo si pretjeral s tih 20%, onda bi po tome moj rus išo 29 km/h, a ja tvrdim da ide 35, jer mjereno je autom iako i to nije neka sigurnost. Čuj proklizavanja nije bilo zato nevjerujem da je tolko odstupanje u brzini, bez ljutnje.
Vidim da ne razumiješ o čemu pričam .
Vjeruj mi da nisi išao preko 6.5 km/h .
Stvarna brzina oranja je dosta manja , iako ti radar pokazuje proklizavanje od 12-15 % ( recimo ) brzina kretanja traktora bude manja i do 20 % od one koju ti očitavaš na svom satu . Oranje ispod 7 % proklizavanja gotovo i da ne postoji ( u praksi ) . Ovo što spominješ o transportnim brzinama nema veze sa ovim slučajem i naravno da se ne ljutim