Re: Oranje,oranje,oranje...
ma, problem je kod ovog mog traktora to sto su ga od kako je dosao u hrvatsku ucili na 3 brazde i jadnicak samo sa tim zna raditi :blackeye :lol:
vec je bila rasprava o tome, i rekao sam, 3065 kao sto ima cabage bi letio s ovim plugom :mrgreen:
da mu je ovom mom puna kapa, je. ali ide..
ima tih nepisanih pravila za snagu potrebnu za plug, za rotobranu za sve. ali opet kad se pogleda netko sa 70-80ks vuce 3 brazde (pa cak i sa 539! ), netko bi za 160ks kopcao 3 brazde.
bilo mi je dobro kada mi je kolega i clan foruma pricao kada su kupili traktor od 160 ks, jedan od vecih ratara u okolici mu je nakon razgledavanja rekao da je taj traktor rodjen za 3 brazde plug.
netko 3m rotobranu vuce sa nepunih 80ks, a netko tu istu rotobranu vuce sa vise od duplo jacim strojem..
bio je u blizini jedan agroplus 100 koji je pod normalno radio sa rotobranom 3m, a neko vrijeme je vukao i sjetvenu liniju 3m i ispred sebe gurao neki paker, gruber ili nesto takvo. je da su ga brzo sahranili ali je radio sa tim :blackeye
pricao sam Bobi kada smo se upoznali, imali smo ravnjak 3br s kojim smo radili godinu-dvije. kupio ga je susjed za ursusa 160ks. ursus dimi ko lokomotiva s tim plugom, ali bome i vozi trke po polju.
svatko razmislja drukcije i radi kako zna sa onim sto ima.
zemlja i zemlja nisu iste, traktor i traktor isto tako nisu isti. tako da ja tim nepisanim pravilima ne vjerujem dok ne probam ili ne vidim svojim ocima jel ide ili nejde. a naravno, puno ovisi i o covjeku hoce li rec ma nejde to, ili ce presaltat nizu i gas..
@toma84 - normalno da ce proklizavat po gnoju, a cini mi se da si i sam rekao da je bio vlazan dosta. jos uz to, tvoj same je laksi nekih 400tinjak kila od mf-a ako je vjerovat konedati.
uglavnom da rezimiram. sa nekim pravim okretacem 2br bi pjevao. isao kud i kako hoce. tu se svi slazemo. ali dok ne skinemo jednu brazdu morat ce se zadovoljiti sa ovim plugom. na kraju krajeva, tko njega pita jel mu tesko? kopcaj i vozi :mrgreen: :blackeye