Re: Oranje,oranje,oranje...
neki se čudno ponašaju na ovom forumu...žalosno! Stvarno,neki su bliz ovim ljudima iz državnog vrha...!
ovako : mi smo prednje crtali namontirali zbog toga da bolje reže kukuruzovinu i da ono kaj odreže to i ode u brazdu a ne da se nakuplj gomila duuugačke mase...bilo bi dobro imati i prvo crtalo al to je teško izvedivo pa zasad ništa od toga...!
isto mislim da traktoru ide i lakše,jer ipak je lakše odbaciti odrezanu brazdu nego onu koja nije odsečena = pritom mislim da je potrebna manja sila da crtalo odreže i plužno tijelo prebaci brazdu, a veća sila da je potrebna za prebacivanje brazde bez da je odsječena!!!
a crtala su po meni najbolja rebrasta+nazubljena!(ona od ferenčaka) i original vogelova! obična,gola su loša za zaoravanje mase...
Primjer (po meni) dobrih crtala...trebala bi biti oba original al su dosta skupa tak da...mali kompromis!
evo i primjer loših crtala...za zaoravanje mase!
A ovo za prednju vuču! Svatko ko ima nekaj v glavi ju na polju po potrebi koristi a samo budala se preserava pa kao dela to bez nje jer to njegvom traktoru ne treba(naravno kad ima traktora duplo jačeg od potrebnog za neki stroj!)
ORATI BEZ PREDNJE VUČE???!!! TOTALNA GLUPOST...jasno mi je da netko proba orati bez radi eksperimenta...ok,ali u normalnom radu...ma ni govora!
To je kao da imaš kabrioleta pa se voziš bez krova a ono pada kiša!naravno more se to...sa stajališta maloumnog čovjeka...
radi manjeg proklizavanja,radi smanjene potrošnje,radi olakšanja za traktor ore se uz upaljenu prednju vuču...!
pogotovo ako imaš traktor jačine točno za plug pa čak i manje...moreš se slikati bez prednje vuče,ne i orati!!!
A ZEMLJA?svako radi na svojoj zemlji i zna kakva je,i prema tome se ponaša u radu na njoj...zemlju nemremo birati-kakva je,takva je! i AMEN!
NA KRAJU SAMO DA VELIM DA SVATKO IMA SVOJE MIŠLJENJE I TO POŠTUJEM...TAK IMAM I JA!
AKO SEM KOGA UVREDIL,ISPRIČAVAM SE....!
SVAKI PROBLEM DA SE RIJEŠITI,AJMO TO TU NA FORUMU I NAPRAVITI-ZATO SMO TU!