agrotehničar kaže:Ratarko, jel ti sudjeluješ na natjecanju orača :?:
Sa ovakvim oranjem bi ostvario super rezultate barem kad je riječ o državnoj razini Svaka ti čast :!: :!: :!:
Bobo kaže:Fino, fino...
Samo... pazi da si oko ne iskopas s onom antenom :blackeye
zvona kaže:Krx koje je ovo pitanje da bez ruku održavaš pravac u 25cm plitkom oranju.Pa takve stvari možeš i kod 539 kada dobro uštimaš plug i u pličem oranju.
TX75 kaže:lijepe slike, 8)
krx koliko brzo oreš sa mf-om?
krx pozega kaže:Ratarko kako ti uspijeva traktor ostati u brazdi na tako plitkom oranju dok snimaš bez ruku na volanu....možda je pitanje glupo ali volio bi da mi pojasniš malo....i mislim da ove daske nisu definitivno za tvoj tip zemlje...stvaraju još teži otpor oranju... :?: ....želim reći duže daske ili paralelnije sa centralnom gredom...bi bile možda bolji izbor?
alen28 kaže:Onda mjenjaj plug! Koliko je meni poznato plug nesmije biti napet na španerima. On sam sebi radi put ako je dobro naštelan. Zato postoji poluga za ubrazdit i izbrazdit baš zbog kosina. Ja svoj jednobrazni moram skroz ubrazdit na jednom komadu zemlje da bi dobio širinu cca 20 cm jer je strahovito koso.
Ratarko kaže:Nove daske ne kupujem i poserem se na sve uvoznike i trgovce od reda jer niti jedan ne nudi demo plug nego kod svih kupujemo napamet .
možda ja mogu pomoči oko ovoga, prije 3 mjeseca sam bio kod ferenčaka u križevcima i vani stoji deutz fahr agrotron i ima prikvačene vogel notove plugove trobrazni varijabilni negdje do 18 cola , rešetkasta daska.
i sad ja čekam vani da on naiđe , došao djedek i ja pitam gdje je kupio i kak mu idu plugovi, kaže on tu kod fefenčaka , on mu dao da isproba , čovjek poorao ivragu, kaže -ja sam zadovoljan- i došao platit jer uzima plugove.
dođem ja u ured tam i sad ja pitam za te plugove, kaže frajer , taj djedek je strašan kupac i on uvjek isproba strojeve, jer ipak je to njima reklama, a sad bude drugi plug demo pa ak se nakom svidi u radu on ga kupi i tak stalno je nekaj demo.
evo ratarko pošto ti kupuješ velike strojeve i skupe da znaš na šta sam ja naišao da ipak ima demo ako ti šta to može pomoč
zrine892 kaže:posudis pluga...pooreš i vratiš...i tako svaki puta kad trebas posudis