...evo da i ja konačno odgovorim, nije bilo vremena prije.
Tu bi bilo puno s*xa da treba pripremat za neku sjetvu sad...
Ovak ce to premrznut pa bude to na proljece malo lakse...
taj "komadić" me ne vidi do aprila druge godine
dali si non stop orao ovako polako kao na snimku??
marko, uglavnom tom brzinom, to je prva radna, ide i u drugoj, al je tak tvrda zemlja koja se opće ne rasipava i onda mi ako idem brže baci plug van
Prepustite to grmlju , nek se ono malo muči na tome
To bi bilo nekak najisplativije tu
ako bude dobro,,,ove zime je bilo jebade,pol metra snijega mokrog i to je pritisnulo zemlju i bez prolaza frezom x2 nista od sjetve
Tino, ove godine na proljeće je bilo izorano 2/3 tog komada, a na trećinu svo vozili gnoj u proljeće i orali, to friško oranje je bila fantazija priprema, jedan prolaz frezom, a na ovom oranom u jesen nikud nikam i poslije 3 prolaza frezom, baš zbog te mokre zime s puno snijega, tu mora biti suha zima s bar tjedan dana na minus 20 :/
To bu veselica tanjurat kad zasuši.
Toj zemlji memre ni smrzavica niš.
Imate sličnu zemlju kao kod varaždina u B.Humu.
oficir, ta zemlja tanjurače nije vidla
to samo freza, najmanje dva prolaza, na hiledarki kardana
, vidim da zgzac zna o čemu pričam... a kaj se tiče Brezničkog Huma, tu ova dolje pruga ispod zemlje - slijedeća stanica na njoj je Novi Marof, koji je odmah do Brezničkog Huma, tak da je to ista ta zemlja
neznam dal imaš krave ,svinje ili kaj al mislim da bi za ovu njivu dobro bilo da posiješ stočni sirak daje jako puno mase .E sad ak bi ga kosil ,,korijen je jak i jako razrahli zemlju ,ak ne onda bi ga zmalčiral i dobil jako puno mase za zaorat i ona bi puno popravila zemlju plus kaj bi korijen razrahlil.Da probaš ...
imal sam ja svakavih ideja s tim, al teško je to realizirati, imam krave i svinje, al nekaj malo, ne isplati mi se silaža, nemam ju ni kam slagati, a ovaj vrag od sirka i sam raste, ove godine ga bilo ko blesavo, trećinu zemlje sam zmalčiral jer skroz ugušil kuruzu... zemlja je teška za obradu, problem je kaj se nebre ni s kombajnom do nje, onda bi probal sa žitom i rauolom, a ovak već od kad ja znam za sebe na njoj je kukuruz, jedina je opcija još lucerna, al to mi onda previše za hraniti, a za prodaju ti opet treba rolobaliranje pa to opet komplicira situaciju... dok ne najdemo bolje rješenje, i dalje bude kukuruz, ak ništ drugo, ta zemlja drži vlagu i u suši pa uvijek nekaj rodi...