• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Šanana

kupujem neki pravi plug kak se ima biti , nečem nekaj bezveze ...Lemken , Kuhn ,Kvernerland , malo bolju marku ...

uhvatila nas nitratna direktiva , al nemogu oni nama određivat kak budemo sa gnojnicom , mi nemožemo nju čuvat , ako budu oni to nama uvjetovali svima koji imamo farme a nemamo lagune je onda bude još puno puno ljudi zatvorilo farme, jer nebudu htjeli i nemaju para da rade lagune i ta sranja kaj bi oni uvjetovali , i zamislite kakav bi tek onda bio smrad u selu da je laguna naprimjer u mom dvorišu , pa dok pumpe rokaju u nju dok vjetar puše pa to je katastrofa , onda je bolje otpelati to na polje odmah i to je to

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
UTB i zima se bas i ne podnosiju nekak hehe
Meni je u subotu jedva 640 zapalil,a 643 isto ima probleme s zimom
Tino, prije bi bilo do našeg plavog zlata a ne zime. Pred dve godine mi je ursus več na -5 kihal z tim smečem kaj oni nazivaju nafta, onda sam po..... otišel sam na omv po ED, nakrkal nutra, pustil ga da predela nekih pol sata kaj se sve pomešalo u filterima, pumpi itd, i da vidiš, sused je ne mogel kombija kresnuti na -18 ali ursula je kresnula. Istina nije kaj metak ali uz malo duže verglanje je zalaufal, a ja ne uzimam nikad akomulator dole po zimi.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Mi smo još dobri :icon_weed:

10421312_568274746605381_715550496396715972_n.jpg

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Šanana

kupujem neki pravi plug kak se ima biti , nečem nekaj bezveze ...Lemken , Kuhn ,Kvernerland , malo bolju marku ...

uhvatila nas nitratna direktiva , al nemogu oni nama određivat kak budemo sa gnojnicom , mi nemožemo nju čuvat , ako budu oni to nama uvjetovali svima koji imamo farme a nemamo lagune je onda bude još puno puno ljudi zatvorilo farme, jer nebudu htjeli i nemaju para da rade lagune i ta sranja kaj bi oni uvjetovali , i zamislite kakav bi tek onda bio smrad u selu da je laguna naprimjer u mom dvorišu , pa dok pumpe rokaju u nju dok vjetar puše pa to je katastrofa , onda je bolje otpelati to na polje odmah i to je to

I je najbolje odvest na polje kod mene to ljudi i rade odvezu na polje i tamo ostave da jos sazrije i onda ga rasire po zemlji i takva njiva se razlikuje od ostalih ne samo po izgledu i obradi nego i po prinosu sto je i najvaznije!!!

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
Ja sam baš u sličnoj situaciju imao veliki problem jer se ta nesmrznuta zemlja jako lijepila za daske i smrzavala se u dodiru sa njima , nisam završio oranje pustio sam da još smrzne i odna poorao ali opet jedva bilo je pretvrdo

i mi smo spočetka imali s tim problema al posle je malo zima popustila malo smo brže orali na jačem gasu i dobro je išlo dalje a opet zavisi od zemlje .

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Evo jednog sprobavanja pluga kod kolege @Ibosilj koji je nazalost bio pomotan, pa je ponovo slagan kod lokalnog majstora uz moju asistenciju. Plug je slozen i pojacan i radi sasvim dobro.. Dubina je 35 cm.
Btw. bude se i on oglasil.. :)
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=52xatAAm1V0&feature=youtu.be[/YT]

Evo i par slikica:
2ldzubr.jpg

2eda0s3.jpg

28bcpp1.jpg

14lofb4.jpg

Posljednje uređivanje:

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Zahvaljujem kolegi Bozicu na asistencijama, plug je iz starog željeza vraćen u sasvim solidnu stvarčicu, plovi ko bela lađa :)

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
To je na nekih 1500 okretaja motora, bez problema bi jos jednu brazdu vukel, al to mi najlaksa zemlja, inace se rasipa, a gle ju sad, cijele slape okrece, to sam samo sprobal plug, s druge strane stoji 10 cm vode :(

univerzal

Član
Tu od
25 Stu 2014
Poruka
312
da su nekaj bolji uvjeti išel bi z 3x12 bez problema fićo .a kolko sam videl za drugi tj opet kiša kad bu kraj toj kiši

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ja probo, vidio da ne ide, pa odusto. To je bilo jučer, a probat ću i sutra, nema majci.

Prilozi

• 20141211_121107.jpg
    20141211_121107.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 208

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Itp, samo brzo okreni brazdu na tu vodu, dalje bude islo jer je suho :):icon_anal:

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
To sam i ja pomislio. I prve tri brazde je bilo dobro. Onda se promočilo i otišlo sve u tri p.m. Problem je što se kanal iza tih njiva tri puta širio i svaki put su stručnjaci nabavali zemlju iz kanala na njive i sad je kanal suh, a njive mokre. A stručnjak koji je prijme mene radio nije niti jednom izvuko kanal, a radio je s traktorom od 80-90 ks, s prednjom vučom. I tako par godina. Jednostavno mu se nije dalo. Ako se ne bude dalo ni sutra, onda ću se odmaknuti kraj brazde i jednostavno prebaciti zid na oranje i to završit. Oranje nije uopće promočilo, po oranju se vozim bez nekih problema. Toliko je fina zemlja da ovdje neću ni kačit tanjuraču nego samo jedan prolaz sjetvospremačem i sjetva.
Nego, palo mi je na pamet nešto. Kad posijem i kad malo stegne (ako bude mraza, daj Bože), kanale izvući s frezom, tj. motokultivatorom? Nabavio sam nedavno IMT 506, pa sam mislio na njega staviti onaj ogrtač i s time provući kanale, da ne gazim po ovako povodnoj njivi? Ima tu 3 jutra, nije malo, ali mislim da bi se dalo, bolje nego ašovom i motikom...

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
potegni od tog kanala prema njivi da to ispustiš,tak sam ja nasred dvorišća :biggrin:

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Poanta je da ne želim gaziti posijano s traktorom jer je njiva povodna dosta, pa me strah da ne propadnem i ostanem u žitu. Jbg, lako je vama, ako i ne povučeš kanal, odvuče je gravitacija. Ovdje je sve ravno i ako neki jebivjetar radi pa poremeti konfiguraciju terena, ostane sva voda na sredini, pa onda ti razmišljaj di ćeš je izvuć. Čak mi je palo na pamet da na taj motokultivator napravim mali kanalokopač, to čudo ima karadan, samo treba osmislit kako ga montirat.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
A kaj misliš je između dva brda? Jarek,al kod mene je dobro kaj sred sela teče potok,trus brazdu po najnižoj točki njive i evo odvodnje :D:
A nekad ni to nije dosta,par metra dalje ima susjed parcelu i stoji voda makar je dovezo bager da pročisti kanale,došu Rus 922 sa tornado 80 i zakopal se...sad ju je pobro ručno u 12. mjesecu

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh