• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
I meni se sviđaju oglate verzije, al novi sve više idedu na okrogle varijante kod svih maraka. No nisam mislijo direktno stare ruske traktore, koji su previše oglati, ali ovakvi kao taj MF jesu mi najbolji. Ovakva slika sa orbe jednostavno je paša za oči! Hvala na slikama.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Zaoravanje zobi i rauole to je bila zelena gnojidba al sam ju prekasno sijal pa ema bas mase..
cee090be2eb50b72f0f3f10bf19288b6.jpg
a003b135a5adad692b8e21b44048c1c4.jpg
de606f2c22ed9e256cd93b3c1f233ba0.jpg
80a563f0b609dc16354d7383d66d7567.jpg

Poslano sa mog SM-J330F koristeći Tapatalk

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
854
NE bih rad vodijo tuđe brige, a nije plug previše nagnut na stran bacanja zemlje? U takvoj situaciji mogla bi biti 1 brazda veča(dublja) od zadnje. Inače hvala na trudu, da si uslikao i podijelijo među nas.LP

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Tako je uvjek nastelan plug ali istina zadnja brazda mi malo vise hvata od prve al ne zamaram se time previse kad rotodrljaca to samelje sve bude fino ravno..

Tomi89

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2017
Poruka
80
dobre slike Zekson :)
Istina, malo je plug previše naslonjen na brazdu, kad je u jarku treba biti okomit na tlo, lakše je traktoru i ljepše se spoje brazde, ali sve u svemu super, samo gas :)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,619
Zekson,
kaj nemreš malo raširiti prvu brazdu.? Ako ti podjela za poprečno pomicanje pluga nije dovoljno gusta da da uskladiš širine s tvojim razmakom kotača, postoji mali trik kak dobiti jednolik izgled na izoranom. Spusti prvu brazdu malo dublje i dobil buš jednaku količinu zemlje koja sa okreće na obadvije glave. Oranje bu ljepše izgledalo, ali to nikak ne znači da ovo smatram lošim.

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Mogu prvu brazdu nastelati al ne srafim bas po plugu zakopcam ga i idem orat heheh..
Al si moram jedan dan uzet vremena da to nastelam.

Da na toplinku ga mogu jos poravnat al mi onda druga strana ne rafi dobro trebam posrafiti nagib na plugu ..
A velim nikako da aiđem s traktora i da to nastelam..
Jos imam oko 15 hektara za poorati jer sam jos njiva novih uzel a ne stigne se sve.. .

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Marko oranica je 50 hektara i jos 20 hektara livada..
Sve obradim s fiatom od pripreme sjetve prskanja..
Zetor mi s utovarivacom vozi gnojivo i dize u sijacu i sve se stigne ..

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,619
Zekson, ako oreš s jednim traktorom ili s traktorima koji imaju jednaki razmak između zadnjih kotača, onda riskiraj tih par minuta i premjesti plug za rupu ili dvije šire. Ako imaš pomicanje pluga lijevo desno na špindlu, onda je još jednostavnije.
No, ako za oranje koristiš više traktrora s različitim razmakom između kotača, onda pići kak i do sad i ne sekiraj se kaj smo mi picajzle kad gledimo lucki posel. :icon_e_wink:
Ti valjda delaš najviše zemlje od svih Zagocov. Svaka ti čast. :icon_fU:

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Pa da sve orem s fiatom..
Da moram to nastelati hheh.
Budem sredil pa poslikam kak bude izgledalo..
Ma svaki savjet je dobro dosel..
Ma vjeruj mi iwanho ima jos ljudi koji rade jos vise zemlje u Zagorju hehhe..

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Uhh, radim manje, oremo s dva traktora, ukupno 7×14" pa mi dosadi. Volim ovaj posao ali ne toliko bas [emoji16]

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Uhh, radim manje, oremo s dva traktora, ukupno 7×14" pa mi dosadi. Volim ovaj posao ali ne toliko bas [emoji16]

O tome pričam..
Mi isto radimo oko 50-60ha oranica,oranje sma završio pred mjesec dana i to onak nisam uopče žurio..:Sa time da izvožena i gnojovka i gnoj...Uvidio sam da kada se posao napravi u nekim rokovima i rezultat je bolji..
Nebi bio nikako zadoovljan da sad moram orat,zimski su dani za druge stvari..

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
A zasad se mora orati s tim al se napravi naravno nešto sporije i ne u rokovima al ispadne dobro..Ja sam zadovoljan dobri su i prinosi svega kaj se tiče kukuruza,pšenice i ječma a i premrzne mi dobro zemlja nema veze kaj se u prvom mjesecu ore hvala Bogu pa je i godina bila dobra kaj se tiče jeseni bilo je dosta suha pa sam stigo kukuruze pobrati na vrjeme pošto kod mene su dosta poplavna područja dobre zemlje a nisu sređeni kanali..

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Marko oranica je 50 hektara i jos 20 hektara livada..
Sve obradim s fiatom od pripreme sjetve prskanja..
Zetor mi s utovarivacom vozi gnojivo i dize u sijacu i sve se stigne ..

Kolega pa kaj je Fiat tak dobar traktor da to sve more sam??

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Evo kolega velim do sad nisam imal nikakvih kvarova vecih svakih 200 rh mu mjenjam ulje i filtere na motoru i svakih 400 rh ulje u getribi..
Tako da je zahvalan traktor nemam rječi osim svaka čast Fiatu..

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Navika nema niceg loseg opet to ulje iskoristim za nesto..

Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
To samo mi balkanjerosi mijenjamo ulje u getribi jednom u životu. Zetor npr. preporuča svakih 600rh.

Jedino je problem u nama ako kupujemo polovan traktor, pitamo jel ulje mjenjano nakon olimpijade u Sarajevu, ako je, onda si miran do kraja života, možda samo svake prijestupne provjeriti jel malo fali, al' ni to ne treba.

Najnoviji postovi

Na vrh