• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Jel sam ja zadnji? :)
IMG_20220322_185303.jpg
To je komad koji sam ostavil jer je bilo niklog graška od ljeta, pa sam ga ostavil nek skuplja dušik. Na taj je komad ujedno izvežen i gnoj neki dan.
Bit će tu vjerujem lijepa lucerna.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nisi, ja imam još jednu ral za izorat. Tu je bila djetelina zadnje dvije godine i sad će ić kukuruz. Čekam kišu ili ću dan dva prije sjetve orat.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Imam ja orati jos 2000 hvati, ali nece plug u zemlju. Veli da niti ne vu dok ne padne dooooobra kisa

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
prognoza je nešto pokazivala za slijedeću srijedu samo vidim da se to dosta smanjuje po količini...a s obzirom da je to tek za tjedan dana moguće da nebude i ništa od toga...

Lazar_94

Član
Tu od
25 Stu 2020
Poruka
148
Pozdrav ljudi. Moze li mi neko objasniti kako da nastelujem plug zato sto mi prvi raonik vise ore nego drugi i baca mi traktor malo u brazdu?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
raspusti toplink, skrati desnu polugu hidraulike i naštelaj desni španer...to uvijek pomaže... ;) gledano sa zadnje strane traktora...

Lazar_94

Član
Tu od
25 Stu 2020
Poruka
148
Jel to mislis na onu rucicu sto se okrece u krug na desnoj polugi hidraulike?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Lazar_94

Član
Tu od
25 Stu 2020
Poruka
148
baš tu!
Hvala drug. Reci mi samo jel treba da se pomeri ona osovina kolenasta(ne znam kako se strucno zove) malo u levu stranu? Ili nju ne treba dirati nikako?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Ako je pomakneš u lijevo dobiješ još veću prvu brazdu.
Otpusti toplink, tako da ti prva brazda bude u zrak bar 2-3 cm, dok ti zadnja leži na ravnom. Onda poriktavaj na ručki na plugu. A u kojem se uopće traktoru i plugu radi?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Hvala drug. Reci mi samo jel treba da se pomeri ona osovina kolenasta(ne znam kako se strucno zove) malo u levu stranu? Ili nju ne treba dirati nikako?
jel to misliš na osovinu na plugu?
za više informacija morali bi znati koja zadnja guma, širina traktora i koji je plug u igri...

Lazar_94

Član
Tu od
25 Stu 2020
Poruka
148
Otpusti toplink, tako da ti prva brazda bude u zrak bar 2-3 cm, dok ti zadnja leži na ravnom. Onda poriktavaj na ručki na plugu. A u kojem se uopće traktoru i plugu radi?
E, dobro dobro, sutra cu to da pogledam a i slika
E, dobro sad mi je vec nesto jasnije. Plug je IMT niski klirens a traktor UTB 445

Najnoviji postovi

Na vrh