• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Pa sa onim plugom će mu i biti lakši sati, bolje nego da radi na prazno.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,625
Kaj hoćeš reči da ima plug koji može bez problema vući u 2. radnoj na 1500 okretaja, a on bu radil u 1. radnoj na 1800-2000 okretaja. Ako je otprilike tak onda se slažem.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Apsolutno ako mu je teško brzina niže, ali njemu ne bi bio problem vući još jednu brazdu.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Snijeg se taman otopi,i temperature če valda pasti ispod nule i može se iči u brazdu.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Teško da će u brazdu....najavljuju opet nešto snijega, prvo će pod ralicu :D:, a zatim cisterna i prikolica za gnoj.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Pa kaj je to oranje za natjecanje? :s:

084daab7b35b7cd57a4f455bac2fc345.png

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
I poslijednje mijesto je tu da se osvoji! ;)

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Kaaaj vi znate, to je tak trebalo biti. Natjecateljsko oranje, disciplina pomaknuta brazda u prvoj trecini duzine. :-D

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Dali ima smisla sad orati za zimsku brazdu najavljuju još niske temperature pa da smrzne brazdu ili bolje ne? Znam da je pitanje malo glupo ali nemam puno iskustva. Hvala

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Samo deri,bolje sad orati kad se odmah smrzne,nego čekati proljeće...

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Znaš kako se kaže: Najgora zimska je bolja od najbolje proljetne,samo ako traktor more upalit sutra javljaju od -8 do -12:(rofl):

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Pali traktor bez problema samo me strah da zima naglo ne stane pa da mi se brazda zapeče, ali ako ne probam neću ni znati.

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Video od kolege iz Otoka

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=JiEpbVBv6vc[/YT]

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Kod oranja sad po smrznutom treba obratiti pažnju na debljinu smrznutog sloja. Danas sam orao, i debljina je bila kakvih 5-6 centimetara, i to ide bez brige. Na jednom dijelu gdje je izgleda bilo vode pa se napravio deblji sloj, malo je išlo teže, tj traktor je počeo proklizavati, ali za tih 10-15 metara sam uključio blokadu i riješeno je i to. Orem 5. sporom malo manji gas nego inače i ide. Meni je ostalo još preorati 6 jutara livada, i onda sam gotov sa oranjem, ako još nešto ne "uleti".

borno

Član
Tu od
29 Ruj 2015
Poruka
56
Jedne godine sam pomotao lemeše na smrznutoj zemlji.Nisam znao da je tak jako bilo smrznuto

Na vrh