ŠANANA
Dobro znana faca
- Tu od
- 23 Sij 2008
- Poruka
- 12,734
Kuba, tak i ja velim, kod zimske brazde nije problem ako štrši malo kukuruzovine, to istrune do proljeće, problem ja u tvrdici ako ne okrene brazdu hoće trava na proljeće potjerati.
A kaj se pak tiće kukurovine u sjetvenom oranju, e to je problem, puno energije se troši na pripremu za sjetvu i samu sjetvu ako puno kukuruzovine štrši odozgora.
Stara slika iz arhive, lagana zemlja, idealni uvjeti.
Ako pogledate oranje skroz desno vidjet ćete da štrši kukuruzovina, znači s jeden strane je bila kukkuruza, a s druge žito i to orem u krug, zato velim sve je dobro dok nema mase za zaorati.
Zaoravanje direktno iza berača bez freze, uh tu je znalo biti svega.
A kaj se pak tiće kukurovine u sjetvenom oranju, e to je problem, puno energije se troši na pripremu za sjetvu i samu sjetvu ako puno kukuruzovine štrši odozgora.
Stavio sam i ja predplužnjake na 610.14 i ide dobro u strništu, ali u bujnoj kukruzovini na tvrdoj zemlji se jednostavno štopa, ipak bi trebalo imati neki dobro izbalansiran predplužnjak za taj plug, a to je gotovo pa neisplativo.@ šanana ,ja sam napravio nosače za predplužnajke od drugog pluga kojeg imam ,i s predplužnjakima IMT radi dobro i u teškoj zemlji ne naslanja brazdu dok je bez predplužnjaka druga priča.
Slažem se i samo da se nadovežem, u laganoj zemlji gde može rastepsti brazdu i kad su dobro uvjeti za to, u protivnom opet naslanja i ostaje mase vani.Ako IMT plug ima dobra crtala dosta dobro ore i kada zaorava kuruzovinu ili travu.
Stara slika iz arhive, lagana zemlja, idealni uvjeti.
Ako pogledate oranje skroz desno vidjet ćete da štrši kukuruzovina, znači s jeden strane je bila kukkuruza, a s druge žito i to orem u krug, zato velim sve je dobro dok nema mase za zaorati.
Zaoravanje direktno iza berača bez freze, uh tu je znalo biti svega.
Posljednje uređivanje: