• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,599
Ja sam danas poceo na jednoj brazdi, zavrsio na tri, sutra nastavak na cetiri.

19f6aed9a8c0995310102417cb1ccdea.jpg

b133123be72943db2fffbcb6b12db5e6.jpg

acfa313426988bb47f0d4cbc2086ce8f.jpg

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Danas sam probao orati sa frendovim landsbergom servo 4 br... na 12 coli.
4 brazda je ipak prevec hollandu

Posljednje uređivanje:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Srijemci lako je vama raditi, samo gas :). Kod mene palo 40l kiše, a blato da se ne može ništa raditi.

Airbox šta si to pripremao tanjuračom pa sad oranje? Drugom brzom oreš?

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Zašto stavljaš video sa nekom glupom muzikom ? Ostavi da se čuje traktor..meni je to bez veze.
Inače je ok

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Bok Miho, dobrodošao na forum. Iako si ovdje novi izgleda da u poljoprivredi baš i nisi novi. ;)

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,434
Da, bio je strnjak. Tu na godinu ide repa pa smo bacili gnojivo i zatanjurali, jer ne možemo stići poorati za jedan dan cijelu tablu, a malo po malo bacati i nije neka fora. Usput smo uništili i oaze abutilona, na nekim mjestima još uvijek strši koliko ga je bilo, kao da ga je netko nabacao lopatom unutar 10-ak kvadrata.

A ide 2. brzom jer orem na 30 - 35cm, dosta je sipka zemlja pa ide i u 3. ali se malo malo osjeti da naiđe na tvrđe pa malo poprtkuje, a u 2. bez brige na 2k obrtaja, temperatura nije ni u zelenom. Samo puno znači i to što sam napokon uštimao plug.

I netko je pitao za colažu ako se ne varam; 14"

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Znalci...
Imam nekoliko parcela, strništa koja su u ljetu ispodrivana, zatim kasnije grubirana, ostala su potpuno čista bez ikakvoh korova, a i bez pokrovnog usjeva, nismo sijali raolu zbog suše, e sad mene zanima sljedeče, dali bude dobro ako ja te parcele još jednom prođem gruberom, malo dublje, 15-20 cm umjesto oranja, dal bude to promrzlo??
Samo da nemoram sve orati, nebudemo stigli.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,599
Zasto ne. Mada i za gruber treba vremena, daleko je jos zima. Bit ce dosta dana za oranje.
Inace nebi trebalo ni ovako biti lose.

Najnoviji postovi

Na vrh