Kod mene dok je bio 5011 nije mogo orat bez točka na plugu. Ona mala rucica nije reagovala u kojim god položaju bila. E sad ne znam kako je to rijeseno u novijih zetora gdje je pumpa vani.
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Emire,
vjerojatno imaš na svojem Zetoru mogućnost prikopčati toplink u više rupa. U svakoj od rupa je drukčija reakcija. Na tim rupama se grubo odabire osjetljivost, a na ručici se fino podešava. Mislim da je kod Zetora u gornjoj rupi najosjetljiviji, a u donjoj ima jako slabu osjetljivost. Dakle ako je u donjoj rupi, čak je moguće da ne reagira na promjenu mekoće zemlje, nego samo ako za nekaj zakačiš (npr. veći kamen u zemlji). Ako nije do toga, onda provjeri ispravnost hidraulike.
Nije negdje je mekse negdje tvrde dubina je bila 25 do 30 cm
Jel je ta rečenica trebala trebala biti napisana ovako?
"Nije, negdje je mekse, negdje tvrde, dubina je bila 25 do 30 cm."
Ako je odgovor pozitivan, tvrdoća zemlje jako različita i ručica za kontrolu položaja u položaju koji osigurava brzo spuštanje pluga, meni je takva razlika dubine normalna.
No, gledajući pojašnjenja g. Grbića za IMT-ovu hidrauliku, shvatio sam da se postavljanjem ručke položaja na slow može ublažiti razlika dubine. No, samo onda ako su dionice mekše zemlje kratke (1-2 m) pa se plug ne stigne spustiti dublje u zemlju.
Ne znam kako je kod EHR hidraulike, ali sigurno je riješeno bolje. S obzirom na cijenu EHR-a trebalo bi biti i bolje nego je kombinirani način kod Goldonija Star 3050. Iako kombinirani način još nisam isprobal, teoretski mi se čini da treba biti dobar za sve osim ako njiva ima uzdužne neravnine.