• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
539, olt posavac 16 cola...ide do 30cm, ima slika s metrom di se vidi dubina...drugu sezonu orem s njim...prezadovoljan sam...vidis.na slici da nema mrvice kurkuza vani...ovo je malcirano pred dva dana...sve zaorava...ne stopa.se nist...eventualno ako naletim na stabiljku pa zapne izmedu crtala i daske ali jako rijetko...raspustil sam ga na 45cm i ide bez problema...dns mozda mrvicu plice, negdje izmedu 20 i 25cm..tvrdo je jako...kad je namoceno nemam problema s dubinom...

Imam doma 2x10 posavca i neusporediv je s ovim...a ralika je 5cm u sirini brazde...meni zanemarivo... 2x10 mi se stopal i nikak zaoraval...ovo je sad milina...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Na ovom mom je nestala pločica,s podacima. Nema ručku za podešavanje. Meni uvijek drži lijevi španer napeti, tj. vuče se u brazdu. E, sad koji je tip, ne znam. IMG_20231021_125205.jpg IMG_20231021_125143.jpg

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,765
Treba se poigrati sa osovinom..postelati zahvat...na polugu da bude ravan...moze se i bez rucke...samo se treba poigrati...meni su spaneri potpuno raspusteni..a tastu raste kosa na glavi kad vidi kak meni plug plese dok je u zraku...on.bi samo spanal lance...zato mu je i pukla karika...

Na slici se ne vidi najbolje ali mi nekako djeluje lemes potrosen...pogotovo prema iza..ili je kriva samo slika...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Ljevi španer napet a traktor vuče u desno?

Meni uvijek drži lijevi španer napeti, tj. vuče se u brazdu.

Prvo bi pisac trebal definirati kaj smatra brazdom (cjelina ili izorano), a zatim i koja je desna a koja lijeva strana.

Postoji anegdota o pojašnjenju koja ruka je lijeva, a koja desna. Lijeva je ona koja ima palac na desnoj strani, a desna ima palac na lijevoj strani. :) ;)

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Dobro,da malo razradimo slučaj. Lijeva strana, gleda se valjda u smjeru gibanja traktora, znači dok sjedite na traktoru i vozite znamo koja je lijeva ruka. Pod brazdu se u mom slučaju podrazumijeva, ono što je izorano. Za španere ,znam da trebaju biti raspušteni. Znam i da se plug može podesiti na ona četri šerafa m16 ,i to je isprobavao. Ručicu desne poluge hidraulika možete vrtjeti koliko vas volja,no plug i dalje baca traktor na ne izorano, pogotovo u slučaju ako treba izorat na veću dubinu. Meni to izgleda ko da je plug pomotan, zavijen.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
...Meni to izgleda ko da je plug pomotan, zavijen.
Na jednobrazdnom to i nije važno.
Otpusti malo ove 4 matice na U šarafima, namjesti lance (španere) u željeni položaj i kreni u brazdu. Kak je to Z štanga, sama se bude zakrenula u pravi položaj. Pritegi i probaj. Ak ti bu premali zahvat, pomakni po toj štangi plug u lijevo.
Po potrebi povisi plaz ;)

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Dok se "borilo" s tim plugom,prije dvadesetak godina,ja sam bio samo promatrač. Pokušat ću prvom prilikom tu opciju. Javim rezultate, biti će i slika.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Rekel sa nek proba, nema kaj izgubiti (osim matica i U šarafa :ROFLMAO:)

Najnoviji postovi

Na vrh