• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ostala oprema na polj. gospodarstvima...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Jbg, stariji je skoro duplo od mene al nema bas nekog izbora u toj cijeni.
Jednako se ponasa i u rikvercima. Brzi nece u sporom ide. Probao sam ga na cesti, krenuo u prvoj i u drugoj ide.
Korpa se zaustavi kad ubacim u drugu, ne odma ali nakon par sekundi, pogledat cu jos jel i lamela klize.
Ako se rastavlja napola ide cijeli prednji trap skupa s mjenjacem i kvacilom?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Mi smo u te vandlere točili kaj smo imali pri ruci, a učili su nas da stavljamo unutra hidraol.

@ Holand, ako ide na pola jednostavnije je izvaditi motor.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Situacija je ovakva, ima tri cepa, jedan nasuprot drugog i jos jedan blizu drugog. Tako da ne mogu imat jedan cep gore, a drugi na sredini. Odsarafio sam jedan od njih, okrenio na sredinu i pocelo je curit ulje. Rekoh ok ima malo vise od pola no iscurilo je 2-3 litre.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
No, pa tak sam ti i napisal. Jedan gore (na njega se toči), jedan dole (na njega se ispušta) i jedan bočno (na njega se kontrolira) kad su ova dva jedan gore, a drugi dole.
Ulja je znači bilo.
A kaj je s lamelom, jel klizi?

I da, taj motor ne može okrenuti kotače (zastartati) jer je slabašan.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Da ali taj bocni je svega 20-30° od gornjeg. Mislio sam da bocni treba biti 90° od gornjeg i donjeg. Da na onu srednju rupu na zvonu kontroliram, tj pola vandlera treba biti pod uljem.
Ili se varam?
Nisam ga palio danas ni zagledavao u lamelu.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

Jesu ovo uputstva od tog vandlera? Hidraol hd46 bi bio primjeren ako bi mjenjao komplet?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Promjenio ulje u vandleru i motoru. Bem li ga nisam znao da ide toliko u motor pa je bilo i po dvoristu.
Promjenio sam i filter goriva pa me zanima gdje se odzracuje? Na zuti krug?
Na crveni se sipa ulje u pump i ide do vrha?
23349

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Ne sipa se na crveni već moraš skinuti poklopac s dva šarafciger vijka i tu sipaš dok ne prelije na cjevčicu na desnoj strani pumpe.Crveni čep je gorivo i tu bi trebao biti rišlag ventil.Žuti je za odzračivanje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na žutog odzračuješ, a ta dva kaj si zaokružil odšarafi i izvadi poklopac.
Kad buš imal vani poklopac na onom lijevom šarafu obrusi uha koja drže šaraf da ne ispadne van pa drugi put kad buš točil ulje u pumpu nemaš prtljancije s skidanjem poklopca, namještanjem brtve.... skineš samo taj vijak i kroz rupu koja ostane točiš ulje dok na preljev ne krene čisto ulje. Obično najprije krene nafta.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Bilo je par kapi nafte, to je valjda dobar znak sto nije vise.
Danas promjenjena bravica posto nije grijac radio, plasticni ventilator umjesto limenog, jedan krajnik i polovna zadnja guma umjesto lose.
Nakon promjene ulja u vandleru cini mi se da ide malo bolje.
Kao sto si rekao @MUHA slabasan je motor za drugu, na blagoj uzbrdici sam probao, vandler i lamela drze ali motor jednostavno neide. Na ravnici ide.

23387

23388

23389

23390

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A gle, ta druga mu je ustvari zamišljena kao transportna brzina. Znači u njoj radiš bez tereta na vilicama ali to su bile prve serije koje su imale 533 motor. S 539 to je več išlo puno bolje jer je motor mrvicu jači i uspije taman tolko malo više zavrtjeti vandler da on uspije pretočiti ulje i prenesti snagu na mjenjač.... Kad zavrti prvu onda uspije savladati i drugu ali iz druge krenuti je problem, jednostavno nejde.
Oni poslje s 558 motorom (4 cilindra) su več bili šprice i s njima si mogel startati ali imali su problem kaj su u drugoj pun gas bili nesigurni za upravljanje. Servo volan, svugdje po malo lufta i eto ti problema.

Predpostavljam da ti nebuš taj viličar trebal svaki dan, a za te povremene potrebe je za tebe odličan.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Treba mi za 30ak paleta gnojiva godisnje ili x2 jumbo vreca. Tu i tamo koji teret. Zato sam i isao prema indosu, samo eto sto sam nabasao na 533.

Spominjao si birac brzina, za sad ne ispada iz brzina, dobro upada no rucica mjenjaca se rotira oko svoje osi. Sta bi oko toga mogao napravit?

23398

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako se dobro sječam dobilo je lufta na osovini (tu od napred se vidi jedan vijak M10 s kontra maticom, a mislim da je takav jedan i s druge strane) pa bi na spominjanim vijcima trrebalo smanjiti hod ako se nisu utori jako pojeli.
Mislim da cijeli birač drži 6 vijaka M6 smještenih u tom krugu ispod birača i da buš najprije gotov da skineš kompletni birač i staviš ga na pank. Usput buš videl kolko ulja ima u mjenjaču ;)

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Kad zavrsi sjetva ide onda to sve van i na uređivanje. Do tad cu ga probat na tim sarafima malo dobit.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
S vilicama ne bi trebalo biti problema, ali proanalizirat treba prihvat vilica. Klizač (vinkl zavaren na vilicu) koji je prije bil dolje nije imal opterećenja, a sad na njega djeluje sila koja ga želi išćupat iz vilice. Bilo bi poželjno dodano povezivanje vertikalnog dijela vilice za gornji dio nosača.

Najnoviji postovi

Na vrh