• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oštrenje lanca

Ivan533

Član
Tu od
19 Velj 2016
Poruka
253
Prošle su 3 godine a i ne znam gdje mi je račun tako da nema jamstva bez računa a graničnik je bolje riješen u bavarie

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Kupil sam i ja takvu brusilicu, ali sam ju vrnul u Lidl nakon jednog brušenja, jer ne valja konstrukcija.
Kasnije sam isto u Lidlu Kupil drugi, bolji tip brusilice, nekaj poput ove Bravarije.
Ta je puno kruća i preciznija, samo treba doraditi prihvat lanca i staviti deblji šajbu.
O tome sam već prije pisal u ovoj temi.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
toliko ste me napalili na brusilicu koja legne na vodiicu i radi na 12 v da sam odlučio napraviti jednu ..samo da se sjetim od čega motor ?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Ja mislio ti praviš brusilicu a ne igračku , izvini na krivom shvatanju .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ovi kaj imaju ove "bavarije" , koliko okretaja imaju , piše na njima ili na brusnoj šajbi?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ja mislio ti praviš brusilicu a ne igračku , izvini na krivom shvatanju .
šališ se , reci da se šališ ..pa brushless motori iz RC auta imaju kilovata ko motokultivattor ..problem je kaj trebaju drajver :icon_scratch:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Puknuti, na tim brusilicama su dvopolni asinkroni motori. Dakle, vrte se do 3000 o/min.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Oštrač sa šajbom fi 145mm ima 3000 okr na min,ovi sa malim šajbama bi trebali imat dosta više jer jim je dosta manji obim šajbe.

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
Ma jok ti se šališ.
Izmišljaš mlaku vodu.

videl sam tu kod mene jednoga v šumi kaj je del turpiju v aku bušilicu i brusi samo tak. Svaki dan je v šumi i veli da nekad i dva tri put brusi na dan. probal doma i moram priznati da funkcionira

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Daj ti poslikaj tu situaciju, il još bolje snimi pa stavi ovdje da vidimo kak to izgleda.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,583
Meni se čini da bi to moralo dobro funkcionirati u šumi. Sigurno brže i lakše nego na ruke.
Međutim, meni i dalje ostaje problem jednakog kuta na svim zubima.
Oštrač doma i turpija na bušlicu u šumi bi mogla biti dobitna kombinacija za nas hobiste koji se ne mogu (ili ne žele) nahčiti brusiti na ruke.

Najnoviji postovi

Na vrh