V
VOJVODJANIN
Guest
Citam predjasnje postove i dodje mi da placem kada vidim cene. Kod mene sada ispod 2e i nikome ne treba a imam 7 kom. 32-33 kg.
heh, hvala
nego, dajte mi recite kako rjesavate problem markica? kod mene je sigurno polovica pogubila markice. zapnu za zicu i izvuku :scratch
imali smo u knjizi zapisivano kada je koja cijepljena, ojanjena, kada se tjerala a sada to vise ne radim posto ih je dosta neoznacenih..
lipi su ti janjci koja su pasmina
Evo i moje stado se pomalo širi ,ovca ojanjila prije par dana ženkicu koja sigurno ostaje u stadu a i u međuvremenu kupio jednu mladu šiljezicu ( veli bivši gazda da bi morala biti bređa).
Nego ja nemam nigdje prijavljeno da držim ovce niti ih imam označene ,mislim ih držati za svoje vlastite potrebe par komada, dali bih ih morao kome prijaviti da se evidentiraju i označe i kome? ili ih slobodno mogu držati bez prijavljivanja u što ćisto sumnjam ?
ne vidim zasto ih nebi mogao drzati bez prijavljivanja?
ovaca imam svakakvih sto se i vidi, a janjci su po bivsem ovnu koji je cini mi se bio krizanac slovenca i vitemberga.
neke ovce mi imaju problema s papcima, dosta se dugo vec s tim borim, i imam trenutno 2 za prodati za klanje. inace nisu lose, iako bih najradije presao na jednu pasminu. ali nisam ja gazda.. :roll:
Možete li mi objasniti malo oko SLOVENKI,ovde sam ih prvi put video.Dali je to slovenačka rasa,koliko jagnje,koliko imaju mleka, vune,težina unapred zahvalan.
Ja osobno prihranjujem kroz cjelu zimu kukuruz,ječam,zob+ovisan,a kad ima paše samo paša i paša!!!!!!!!!!!!!!!!!!:idea:Kako podnosi pašu,dali joj treba i prehrana u vidu zrnaste hrane ili je dovoljna samo trava?
koliko su ti stari ovi janjci na slikama?