danas mi se jedna ovca okotila oba dva mrtva:madmana:
Pozz.
Kod jedne visokobređe ovce na rodnici je izašao komad mesa poput manje lopte i to visi bez obzira leži li ili hoda. Što učiniti s time? Da li da sam pokušam lagano vratiti to unutra, zvati veterinara ili ostaviti tako do janjenja? Mislim da do janjenja treba još proći 2-3 tjedna.
Dali tko ima kakav djelotvorni recept protiv proljeva kod janjadi??:idea:
Dali tko ima kakav djelotvorni recept protiv proljeva kod janjadi??:idea:
Crni čaj,i to nalit u životinju.U obzir ne dolaze antibiotici na usta,samo potkožno,jer se može samo napravit još veći problem. Uskratit šrot ili zrno,hranidba samo kvalitetnim sijenom livade,nikakve djeteline ni silaže.
Tako hrani 10-ak dana i onda postupno dodavati zrno ili šrot.
Ja sam imao gadnih problema ove godine s proljevom kod janjaca i nakon raznih dijagnoza pokazalo se da je hranidba bila prejaka,a hranio sam sa sijenom lucerne i šrotom.A sijeno lucerne je bilo najkvalitetnije od kad spremamo lucernu.Pogriješio sam jer sam ih prenakrco proteinima,a nisu imali dovoljno voluminoze,što će reči da sam im trebao davati sijena livade + lucerna.
Ti si počeo hraniti sjenažom,jel?
ja sam koristio ampivet prašak razmutiš u vodi i naliješ u zube prošlo za jedan dan koristio sam kod kozliča to se daje ovcama i svinjama i meni je pomoglo ...
koliko maleckih...kako su slatki!!!
bravo Davore!!!