Što se tiče pranja vima nakon mužnje, to možete učiniti mlakom vodom i nježnim sapunom ili posebnim sredstvima za čišćenje vimenaPoštovanje ,držimo ovce i krenuli smo prije par dana na strojnu mužnju.Zanima me može li muzilica ozlijediti vime ovci?Te ako netko muze strojno kako perete vime?
Hvala
Razumijem vašu potrebu da ogradite vanjski rub parcele s biljkom koju ovce neće jesti.Da ne otvaram novu temu, pišem ovdje... imam potrebu ograditi vanjski rub parcele po kojoj je farmer pletivo, pa sam mislio posaditi neku biljku penjačicu koja bi ispunila svu ogradu... međutim, tražim neku koju ovce ne jedu... ima li već iskustva netko, koju biljku penjačicu ovce ne jedu? Znam pouzdano da isusovu krunu, pajasmin i bršljan jedu... da li možda bugenviliju ovce ne jedu? ili neku drugu? Atelier Rebul
Ne jedu jedino struju. Meni se do sad najbolje, najjeftinije i nalakše za montažu pokazao električni pastir. Naprosto sam oduševljen. Uzeo sam jači i nešto skuplji ali isplati se. Kad trava brzo raste protrčim 2 puta mjesečno ispod sa trimerom a kad slabije raste jednom mjesečno. Kad su jače očupavile jesenas je jedna počela gurat glavu ispod i dokučivat travu. Razmišljao sam kako to riješit jer je malo falilo da skroz prođe. Došlo mi na pamet da joj ošišam samo glavu i vrat da ju može pecnut što se pokazalo kao pun pogodak i od tad nikakvih problema. A za biljke sam skužio dok sam ih čuvao prije nego sam pastir postavio da ovisi od jedinke do jedinke. Neku travu jedna obilazi a druga se davi u njoj ili ju barem črpka. Imam 3 koje jedu žir od hrasta kad naiđu na njega kao nezdrave dok ostale ni da ga probaju, samo ga pomirišu i nastave dalje.Da ne otvaram novu temu, pišem ovdje... imam potrebu ograditi vanjski rub parcele po kojoj je farmer pletivo, pa sam mislio posaditi neku biljku penjačicu koja bi ispunila svu ogradu... međutim, tražim neku koju ovce ne jedu... ima li već iskustva netko, koju biljku penjačicu ovce ne jedu? Znam pouzdano da isusovu krunu, pajasmin i bršljan jedu... da li možda bugenviliju ovce ne jedu? ili neku drugu?
Mogu se ostavljati, dapače, i obavezno ovan blizanac iz drugog stada, e onda od njih koji bude blizanac je pravi genetski materijal za takve stvari.Pozdrav svima
Ove godine imam dosta blizanaca, musko ženskih..da li se mogu takve ženke ostavljat za rasplod ili su neplodne kao kod goveda na primjer?
Hvala na savjetu!Pokušaj im maknuti tu sol neko vrijeme, pa onda ispočetka nakon 5-6tjedana,isto tako ovna makni od njih neko vrijeme.
Zdravo! Drago mi je da si postavio ovo pitanje ovdje.Da ne otvaram novu temu, pišem ovdje... imam potrebu ograditi vanjski rub parcele po kojoj je farmer pletivo, pa sam mislio posaditi neku biljku penjačicu koja bi ispunila svu ogradu... međutim, tražim neku koju ovce ne jedu... ima li već iskustva netko, koju biljku penjačicu ovce ne jedu? Znam pouzdano da isusovu krunu, pajasmin i bršljan jedu... da li možda bugenviliju ovce ne jedu? ili neku drugu? Muški Parfemi | Atelier Rebul