• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ovčarstvo

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
533
Pozdrav ekipa
Zanima me par stvari o pojilicama za ovce. Da li je bolja ona što ovca sama mora dirnut ventil da bi išla voda ili ona na plovak u kojoj je stalno voda? Ja bi montirao jednu u štalu za po zimi a jednu na pašnjak na betonski stup pa se bojim da bi u onoj na plovak ljeti imale vrelu vodu ali s obzirom da već godinama piju iz kante mislim da bi se na tu s plovkom lakše naviknule. Zanima me i visina na koju se montira pojilica. Unaprijed hvala na sugestijama i savjetima.
Montiraj u visini , malo višljoj od plećki janjaca od 30kg. Tako ovce mogu i janjci isto, a oni skroz mali janjci su ionako jos na sisi. Posto ovce nisu svinje da žvaču svašta, iako vole pojesti kablove , možda je bolje da kupis na plovak. Na plovak u štali može biti jer se neće smrznuti. Ustvari rizik od smrzavanja je u oba modela, a to je glavni razlog zasto mi to nemamo i zato sto cijevi moraju biti pod pritiskom stalno. Mi imamo "staromodno", dvije stare gusene kade do pola napunjene i voda se izmjenjuje i to je to. malo poslolimo vodu kad i kad da se alge ne stvaraju.
 

Najnoviji postovi

Na vrh