jel ti to nudiš i prikolicu i sijeno....i sve skupa ?:icon_rofl:oćemo trgovat evo nudim ovo :
željko81bj u pravu si.
danas mi je bio frend da vidi moju prinovu koja semora janjit uskoro i zaplašio me sa nekakvom šugom..???? trenutno mi je ovca u zatvorenom odvojenom boksu u prostoriji gdje se nalaze i dvije krmače.. prozračno je , ima svjetla, toplo je , naspram onog odakle sam ju kupio kod mene ima puni pansion
da nije malo puno 80 komada na jednog ovna ? ja imam na 45 ženskih 3 ovna,s tim da je jedan mlad,tek godina a ova dva obavljaju posaoNe baš striktan broj ali ne bi trebao imati više od 80 ovaca jedan ovan.
kod nas se to rješava tako što se ovnovi odvajaju sad negdje sredinom miseca,jer koje su ovce skotne skotne su(jel se tako kaže?)a ako ostane i dalje sa ovcama i počne ih tuć postoji mogućnost da neka izgubi janje i eto štete... i još jedna stvar,nikad ne okreći ledja ovnu,uvik ga imaj na oku....inače modrice znaju trajat jako dugoPozz! Novi potpuno s ovcama kupili 6ovaca i ovna nakon mjesec dana počeo tući ovce da li bi ga trebalo odvojiti i da je stalno sam u boxu i samo ga puštati kod tjeranja jer ne bi htjeli da se sjeti tući i nas, a opet malo mi čudno da je stalno sam da više ne ide s njima van u tor. Hvala na odgovoru,lp
jel ti to nudiš i prikolicu i sijeno....i sve skupa ?:icon_rofl:
dobro je da nije hladno pa trave ima još uvik,al nebi ovoliko sijena bilo na odmet...a za ostalo....ma neznam ni šta bi sa svojima a ne još okolo "kupovat":icon_fU:a možemo se dogovorit.ovisno što nudiš u zamjenu i što te konkretno zanima...i rex može u paket ako si kupac rofl):
jel već muzeš ili uopće ne ?Moji su već spremni za utovar oko 25 kg su, samo ih ne dam ovako male Ikiću po 20 kn, hrane imamo, a te novce ćemo dobit za njih i kad budu imali 35 kg.
jedno pitanjce....da li iko iz unutrašnjosti muze ovce i radi sir ili ih držite samo radi janjaca ?
Pozdrav svima! Imam 50 kom ovaca solč.-jez. pasmine i suffolk ovna. Pošto 90% ovaca ima jedno janje,zanima me kako bi bilo sa ovnom romanovcem i da li bi sufolk mogao skakati na romanovku pošto su janjci dosta krupni kod janjenja
Pozdrav Romanovac na Slovenke ti se neisplati dobit ces isto janjaca samo sitnije, ali sufflok ovan na romanovke ti je pun pogodak ja imam romanovke i pusto sam suffloka na njih rezultat je bio odlican puno janjaca brzi rast sa dva i pol mjeseca 25 do 27 kg.Prosjek janjenja je bip 3 po ovci bilo je ovaca koje su dale i četvorke
Pozdrav Romanovac na Slovenke ti se neisplati dobit ces isto janjaca samo sitnije, ali sufflok ovan na romanovke ti je pun pogodak ja imam romanovke i pusto sam suffloka na njih rezultat je bio odlican puno janjaca brzi rast sa dva i pol mjeseca 25 do 27 kg.Prosjek janjenja je bip 3 po ovci bilo je ovaca koje su dale i četvorke
kolega,kakva je kombinacija pusti teksela na romanovke