Äiko
Član
- Tu od
- 19 Lip 2011
- Poruka
- 264
A ja mislio da su plastenici sa druge strane Kupe tvoji? :scratchdobro da nije jako zima...:mrgreen:
A ja mislio da su plastenici sa druge strane Kupe tvoji? :scratchdobro da nije jako zima...:mrgreen:
A ja mislio da su plastenici sa druge strane Kupe tvoji? :scratch
što to je iza što sliži
dobro i kad se sade , beru i koja je cijena
Evo danas sam svečano počeo saditi krastavac u plastenike, malo je zima ali nek se strpi.
znači ne odustaješ od rane sadnje,voliš riskirati. jel tolika razlika u cijeni kod tebe ako ti dođe desetak dana ranije? probaj jedan red posaditi na vrijeme pa da vidiš razliku,ja mislim da neće ovaj puno više narasti na ovoj hladnoći od onoga kojeg posadiš dva tjedna kasnije.
Ovaj termin radim već 14g, na površini od 2000m2 kad bi posadio deset dana kasnije to jest 20 03, izgubio bih oko 2-3 hiljade evra. Radio sam eksperimente sa ranijom sadnjom sa nekoliko struka i uvijek su stizali prije za berbu. Naravno ovako rana sadnja zahtijeva i odgovarajuću tehniku. Za 14 g ovakvog rada nisam nijednom omanuo pa čak kad je bilo i mrazeva -8 stepeni prolazio sam dobro. Normalno da postoji rizik od jačeg mraza ali sa druge strane ako sadim 20 03 i posle toga, onda nema dobre zarade tako da je bolje đžaba sjediti nego đžaba raditi. Ovdje kod nas je kao na utakmici, ako u prvom poluvremenu nisi uzeo pare u drugom su male šanse za zaradu.
Danas ujutro konačno temp. zraka u +.
Od sadnje krumpira prošle subote, jutarnje temp. stalno u minusu (krajem prošlog tjedna noću su padale do -3).
Saga o niskim temperaturama je nadam se gotova; sada još čekamo kišu. A kiše nije bilo već skoro dva mjeseca (uz vjetar; tako da je slika potpuna).
p.s. Već sam dvaput natapao špinat, jer je površinski sloj toliko suh da špinat praktično stoji od početka zime :x
ma boze sacuvaj evo nesto javljaju u nedilju al bojim se da od toga ništa ,,,zato se i sutra nastavlja navodnjavanje i to prije izlaska sunca :rolleyess:prema svim najavama nema kiše ni ove godine.....
prema svim najavama nema kiše ni ove godine.....