• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ovih smo dana

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775
A ja mislio da su plastenici sa druge strane Kupe tvoji? :scratch

a ima i tamo nešto malo plastenika od moje malenkosti, ali veći dio je od braće R.

Vučko

Član
Tu od
14 Svi 2011
Poruka
105
Dobar dan,ovih dana sam se malo raspitivi za sadnju Kivana jel netko to sadi?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775
dobro i kad se sade , beru i koja je cijena

ja popikal po plasteniku par komada kad sam i obični krastavac...kraj 4 mjeseca...
berba je bila kad su obični pocrkali, a kivano je tek onda krenuo u osvajanje...
ni ga mogla ni pepelnica, ni peronospora, ni lisne vuši zaustavit...
mislim da je otkupna cijena negdje oko kune po komadu, a veličina mora biti da popuni onu plastičnu modlicu u kakvu se beru jagode il kupine...
al vrag ti to zel...kad to vide na placu čude se ko pura glisti...:finga:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,775
ovih smo se dana nagledali snijega, a kad ćemo počet nešto radit, sam bog zna...
eto, ja zapeo u snijegu sa izgradnjom svog plastenika...:madmana:

p1290009.jpg

By darijus at 2012-02-13

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,272
Evo danas sam svečano počeo saditi krastavac u plastenike, malo je zima ali nek se strpi.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Evo danas sam svečano počeo saditi krastavac u plastenike, malo je zima ali nek se strpi.

znači ne odustaješ od rane sadnje,voliš riskirati. jel tolika razlika u cijeni kod tebe ako ti dođe desetak dana ranije? probaj jedan red posaditi na vrijeme pa da vidiš razliku,ja mislim da neće ovaj puno više narasti na ovoj hladnoći od onoga kojeg posadiš dva tjedna kasnije.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,272
znači ne odustaješ od rane sadnje,voliš riskirati. jel tolika razlika u cijeni kod tebe ako ti dođe desetak dana ranije? probaj jedan red posaditi na vrijeme pa da vidiš razliku,ja mislim da neće ovaj puno više narasti na ovoj hladnoći od onoga kojeg posadiš dva tjedna kasnije.

Ovaj termin radim već 14g, na površini od 2000m2 kad bi posadio deset dana kasnije to jest 20 03, izgubio bih oko 2-3 hiljade evra. Radio sam eksperimente sa ranijom sadnjom sa nekoliko struka i uvijek su stizali prije za berbu. Naravno ovako rana sadnja zahtijeva i odgovarajuću tehniku. Za 14 g ovakvog rada nisam nijednom omanuo pa čak kad je bilo i mrazeva -8 stepeni prolazio sam dobro. Normalno da postoji rizik od jačeg mraza ali sa druge strane ako sadim 20 03 i posle toga, onda nema dobre zarade tako da je bolje đžaba sjediti nego đžaba raditi. Ovdje kod nas je kao na utakmici, ako u prvom poluvremenu nisi uzeo pare u drugom su male šanse za zaradu.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Ovaj termin radim već 14g, na površini od 2000m2 kad bi posadio deset dana kasnije to jest 20 03, izgubio bih oko 2-3 hiljade evra. Radio sam eksperimente sa ranijom sadnjom sa nekoliko struka i uvijek su stizali prije za berbu. Naravno ovako rana sadnja zahtijeva i odgovarajuću tehniku. Za 14 g ovakvog rada nisam nijednom omanuo pa čak kad je bilo i mrazeva -8 stepeni prolazio sam dobro. Normalno da postoji rizik od jačeg mraza ali sa druge strane ako sadim 20 03 i posle toga, onda nema dobre zarade tako da je bolje đžaba sjediti nego đžaba raditi. Ovdje kod nas je kao na utakmici, ako u prvom poluvremenu nisi uzeo pare u drugom su male šanse za zaradu.

a dobro je ako si sve isprobao pa sistem djeluje,samo naprijed i svaka ti čast. a rizikovati se mora u svakom poslu.

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Danas ujutro konačno temp. zraka u +.
Od sadnje krumpira prošle subote, jutarnje temp. stalno u minusu (krajem prošlog tjedna noću su padale do -3).
Saga o niskim temperaturama je nadam se gotova; sada još čekamo kišu. A kiše nije bilo već skoro dva mjeseca (uz vjetar; tako da je slika potpuna).

p.s. Već sam dvaput natapao špinat, jer je površinski sloj toliko suh da špinat praktično stoji od početka zime :x

PetullaRZ

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
852
Danas ujutro konačno temp. zraka u +.
Od sadnje krumpira prošle subote, jutarnje temp. stalno u minusu (krajem prošlog tjedna noću su padale do -3).
Saga o niskim temperaturama je nadam se gotova; sada još čekamo kišu. A kiše nije bilo već skoro dva mjeseca (uz vjetar; tako da je slika potpuna).

p.s. Već sam dvaput natapao špinat, jer je površinski sloj toliko suh da špinat praktično stoji od početka zime :x

Slobodno zaljevaj jer nema kiše do iza 20.03 u našim krajevima. noćne i jutarnje Temp. će biti iznad + 4 svo vrijeme tako da se može zaljevati tuta forca.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,272
Kod mene su jutarnje temperature još uvijek u minusu, u posađenom krastavcu termometar već dva dana mi pokazuje najnižu temperaturu 0 stepeni ali se zasad drži.

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
ljudi moji katastrofe od vremena niti kapi kise kod nas u dalmaciji,,,tako je i u vecini kontinenta,,,,,borba s navodnjavanjem i na provom mjestu voda,,,izvori su koliko cujem i vidim od kolega pri kraju,,kod nas nije kisa pala pa sigurnu godinu i pol a ono sto je palo sve bih popio u jednu večer :drinkers: nadamo se i molimo dragog boga da spasi naše dzepove i usjeve :|

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
prema svim najavama nema kiše ni ove godine.....
ma boze sacuvaj evo nesto javljaju u nedilju al bojim se da od toga ništa ,,,zato se i sutra nastavlja navodnjavanje i to prije izlaska sunca :rolleyess:

I

ihorzic

Guest
prema svim najavama nema kiše ni ove godine.....

čuo sam kod mene u županiji kak vlada raspravlja o subvencijama navodnjavanja u 50 %
ak je istina ,..:partyman:

Najnoviji postovi

Na vrh