toma84
Aktivni član
- Tu od
- 10 Velj 2008
- Poruka
- 2,007
Kad ju pospricat u jesen protiv tih lisnih usiju i sa cime?Jaga kaže:Budu sutra ili prekosutra! Nisam danas stigao! Mislim da će ti to biti ok! Bolje je da sporije izlazi i da ne dočeka zimu prerazvijena ili u full busanju! Meni su je lani napale lisne uši pa sam morao u rano proljeće špricati! To bu ko grom!
Zemljak! ista stvar ti je i kod mene bila prije tri godine ,teško ćeš natijerati vlasnike da samo zbog tebe nabave za njih zanemarivu količinu sijemena kultura koje na tom području nikad nisu sijane .Ja još uvijek nabavljam direktno iz Novog sada ili Zagreba ,prerko poznanika ,ali su to muke po "Mateju" ali nema druge.Gradacac kaže:Prije desetak dana sam obilazio poljo apoteke u mom kraju i raspitivo se za sjeme crne zobi i graska.
i necete vjerovat svi su me trgovci cudno gledali i svugdje sam dobio isti odgovor.
"to nikad niko nije trazio do sad"Izgleda da ce bit problem nabavit sjeme za jesenju sjetvu.
Ima jos do desetog mjeseca pa valjda se uspije nesto nabavit.
:mrgreen: ,
Bok dećki..ima li kaj?
Kako izgleda,dajmo novosti.
Ja danas idem gledati..ako bude kaj za videti! :shock:
Bilo koja je dobra , prave ozime zobi nema već su fakultativne znači sjetva u jesen i rano proljeće , ali je bolje sijati ujesen jer se u rano proljeće teško ulazi na njivu, a ima crna i žuta ozima tj(fakultativna) zob.